Πώς να προσθέσετε ύψος στον κήπο σας!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε ύψος στον εξωτερικό σας χώρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός του! Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε αυτήν την τρίτη διάσταση.

Λουλούδι, Διπλαδένια, Πέργολα

Στρέψτε το βλέμμα σας στον ουρανό
Τα καφασωτά θα σας βοηθήσουν να καλύψετε έναν άσχημο τοίχο, αλλά και να φυτέψετε αναρριχώμενα φυτά. Ένας τοίχος ή φράχτης είναι ένα υπέροχο μπόνους σε έναν κήπο, καθώς σας προσφέρει ένα κάθετο μικροκλίμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ανεκτίμητο επιπλέον χώρο ανάπτυξης. Δεν είναι μόνο τα λουλούδια που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στον ουρανό – υπάρχουν επίσης πολλές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών.

Flowers, Basket, Hanging, Floral

Κρεμάστε μια σειρά από γλάστρες
Τα κρεμαστά καλάθια και οι γλάστρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε άμεσο ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο τα λουλούδια που φαίνονται καλά σε κρεμαστές γλάστρες, υπάρχουν πολλά λαχανικά και βότανα που ευδοκιμούν σε γλάστρα και είναι ιδιαίτερα βολικό αν τοποθετηθούν κοντά στην πόρτα της κουζίνας.

person planting on hanged pots

Δημιουργήστε έναν ζωντανό τοίχο
Οι κάθετοι κήποι έχουν πολλές χρήσεις: προσθέτουν ύψος, παρέχουν μόνωση, εκτρέπουν το νερό μακριά από τους τοίχους σε έντονη βροχή, δημιουργούν βιότοπο για έντομα, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, μειώνουν τη ηχορύπανση και προσφέρουν αισθητικά οφέλη. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο αναρριχώμενο φυτό, δημιουργείται ένας ζωντανός τοίχος με την ανάπτυξη ενός μείγματος ποωδών φυτών.

Tree, Nature, Landscape, Summer, Heaven

Καλλιεργήστε οπωροφόρα
Ακόμα κι αν έχετε έναν μικρό κήπο, υπάρχουν πολλές ποικιλίες νάνων δέντρων και θάμνων που προσφέρουν τόσο ύψος όσο και καρπούς. Εκτός από μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα και κερασιές, μπορείτε επίσης να πάρετε νάνες ποικιλίες ροδάκινου και νεκταρινιού. Ωστόσο, αυτά θα χρειαστούν περισσότερη προστασία, ειδικά από τον παγετό και τους κρύους ανέμους.

Κληματαριά, Σκιερό Πόδια

Προσθέστε περιφράξεις και πέργκολες
Οι πέργκολες όχι μόνο θα προσθέτουν μια ελκυστική κάθετη διάσταση που δίνει στο μάτι μια εναλλακτική θέα στον κήπο, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μεταμφίεση αντιαισθητικών περιοχών. Μπορείτε να καλλιεργήσετε με επιτυχία καρπούς πάνω από μια πέργκολα. Υπάρχουν τόσα πολλά φυτά αναρρίχησης που μπορείτε να μεγαλώσετε με μια τέτοια κατασκευή. Τα τριαντάφυλλα και το γιασεμί είναι τα αγαπημένα.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.