4 Λάθη που πρέπει να αποφύγουμε το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου όπου οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν την καλή ανάπτυξη των φυτών μας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 4 πιο συχνά λάθη που γίνονται:

Δεν ποτίζουμε με τον σωστό τρόπο:

Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουμε είναι να ποτίζουμε τα φυτά μας απο μακρυά, διαβρέχοντας έτσι τα φύλλα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά πολύ η πιθανότητα μυκητιάσεων στο φυτό.

Επιπλέον, το πότισμα κατά τις μεσημεριανές ώρες δημιουργεί εγκαύματα στα φύλλα εξαιτίας των διαφορετικών θερμοκρασιών στο εσωτερικό μέρος των κυττάρων των φύλλων και στην εξωτερική επιφάνεια τους.

Τέλος, ρίχνουμε μεγάλες ποσότητες νερού. Η πρακτική αυτή δεν βοηθάει το φυτό και σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες συμβάλλει στην εμφάνιση ασθενειών και σάπισμα του φυτού.

Δεν χρησιμοποιούμε αλόγιστα τα λιπάσματα.

Συμβουλευόμαστε πάντα γεωπόνο για το είδος λιπάσματος που χρειάζονται τα φυτά μας. Το καλοκαίρι τα φυτά μας χρειάζονται καλλιούχα λίπανση, η οποία βοηθάει στην ρύθμιση του ισοζυγίου του νερού, του μεταβολισμού του φυτού και στον ρυθμό της φωτοσύνθεσης.

Δεν χρησιμοποιούμε κακής ποιότητας υπόστρωμα.

Το χώμα είναι ένας απο τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιβίωση των φυτών. Διότι, μέσω του ριζικού τους συστήματος απορροφούν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και το νερό. Ένα συχνό λάθος είναι η αγορά κακής ποιότητας χώματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον κακό αερισμό των ριζών, την κακή αποστράγγιση του νερού ενώ πολλές φορές θα συναντήσουμε και έντομα τα οποία θα προσβάλουν τα φυτά.

Λάθος επιλογή φυτών για φύτευση σε σαρντινιέρα ή στην ίδια γλάστρα.

Ένα ακόμα λάθος που γίνεται συχνά είναι η επιλογή φυτών με διαφορετικές απαιτήσεις σε νερό και άλλα στοιχεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν μαζί και να χάνουμε τα φυτά μας. Για το λόγο αυτό θα ήταν καλό να συμβουλευόμαστε γεωπόνο ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει τις απαιτήσεις του κάθε φυτού και το τι χρειάζεται για να μπορέσει μια σύνθεση φυτών να μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και για το τέλος 2 σημαντικά TIPS:

1. Προσέχουμε κατά το πότισμα της γλάστρας μας να μην μένει καθόλου νερό στο πιατάκι της καθώς αυτό ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων.

2. Επιλέγουμε καλής ποιότητας χώματα.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.