Μπίτενς ένα ανθοφόρο φυτό που ξεχωρίζει!

Το Μπίτενς (Bidens) είναι ποώδες ανθόφυτο χαμηλής ανάπτυξης, το οποίο φτάνει σε ύψος τα 35 cm. Aνήκει στην οικογένεια Asteraceae. Προέρχεται από το Μεξικό. Είναι ένα διαδεδομένο καλλωπιστικό φυτό λόγω της εντυπωσιακής και μεγάλης διάρκειας ανθοφορίας του.

Περιγραφή του φυτού

To μπίτενς είναι ετήσια πόα. Τα φύλλα του είναι πράσινα, σύνθετα αποτελούνται από 3 έως 5 ωοειδή, οδοντωτά φυλλάρια. Τα άνθη της, μοιάζουν με αυτά της μαργαρίτας, είναι σύνθετα με έντονο κίτρινο ή κόκκινο χρώμα και κίτρινο κέντρο. Η άνθιση του ξεκινάει το Μάιο και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Χρησιμοποιείται ευρέως σε κήπους, βεράντες, μπαλκόνια και βραχόκηπους.

Φροντίδα φυτού

Έδαφος

Το μπίτενς προτιμά εδάφη πλούσια, ελαφρά και με πολύ καλή αποστράγγιση. Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις αλλά αντέχει και στην ημισκιά. Επίσης, παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αρκεί να έχει ικανοποιητική υγρασία.

Πότισμα

Έχει σημαντικές απαιτήσεις σε πότισμα. Χρειάζεται δυο φορές τη βδομάδα την περίοδο της άνοιξης και κάθε δυο-τρεις μέρες την περίοδο του καλοκαιριού.

Λίπανση

Καλό είναι να εφαρμόζεται λίπασμα μια φορά το μήνα, την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, για να μπορέσει να έχει το φυτό πλούσια και συνεχής ανθοφορία.

Κλάδεμα

Καλό είναι να αφαιρούνται όλα τα μαραμένα λουλούδια έτσι ώστε να μπορέσουν να βγουν καινούρια.

Εχθροί και Ασθένειες

Γενικά, είναι αρκετά ανθεκτικό φυτό σε προσβολές ασθενειών και εντόμων. Ορισμένες φορές παρατηρούνται μικρά έντομα όπως οι αφίδες ή κοκκοειδή πάνω στα φύλλα και στα άνθη.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.