5 συμβουλές για την επιλογή του σωστού καρπουζιού!

e969e49e-2220-42f4-84b9-75f660b34c81

Το καρπούζι είναι ένα πολύ αγαπητό φρούτο τώρα το καλοκαίρι… Όμως η σωστή επιλογή του είναι συνήθως μια πρόκληση. Πάμε όμως να δούμε ορισμένες συμβουλές για να επιλέγουμε πάντα τα καλύτερα καρπούζια!

1. Κοτσάνι

Το κοτσάνι σε ένα ώριμο καρπούζι είναι ξηρό. Εάν αυτό είναι ακόμα πράσινο και φρέσκο τότε το καρπούζι δεν έχει ωριμάσει ακόμα.

2. Το σημάδι στο κάτω μέρος

4ffad854-8048-4d5c-a45d-55e538335244

Το μεγάλο κίτρινο σημάδι στο κάτω μέρος του καρπουζιού, είναι το σημείο όπου το καρπούζι ακουμπούσε το χώμα ενώ μεγάλωνε. Στο ώριμο καρπούζι αυτό πρέπει να έχει κίτρινο ή πορτοκαλο-κίτρινο χρώμα και όχι άσπρο.

3. Βάρος

Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το καρπούζι που θα διαλέξετε, θα πρέπει να είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του. Τα ώριμα και ζουμερά καρπούζια είναι αυτά που περιέχουν το περισσότερο νερό, συνεπώς είναι και πιο βαριά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καρπούζι αποτελείται από 92% νερό και 8% σάκχαρα, γεγονός που το καθιστά το καλύτερο φρούτο για την ενυδάτωση του δέρματος. Το ώριμο καρπούζι συνήθως είναι πιο βαρύ από το άγουρο. Πιάστε στο χέρι δύο καρπούζια με ίδιο περίπου μέγεθος και ζυγισέ τα με το χέρι σου.

4. Ήχος

Πριν αγοράσετε ένα καρπούζι χτυπήστε το περίπου στη μέση και ακούστε τον ήχο που κάνει. Εάν αυτός είναι βαθύς και υπόκωφος σημαίνει ότι είναι ώριμο. Αν ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός (κούφιος) είναι ένδειξη ότι το καρπούζι είναι άγουρο.

5. Καφέ ουλές

5395e87c-9a99-4156-a512-482c8faf6eef

Αυτά τα όχι και πολύ όμορφα καφέ σημάδια είναι συνήθως αποτέλεσμα μελισσών που προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του καρπουζιού, ενώ αυτό ακόμα ωρίμαζε. Όσο περισσότερα τέτοια σημάδια έχει το καρπούζι,τόσο πιο γλυκό είναι.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.