Φυτά εσωτερικού χώρου φιλικά προς τα κατοικίδια!

Η πιο συχνή ερώτηση ενός ιδιοκτήτη ζώου πριν την αγορά φυτού εσωτερικού χώρου είναι: Το φυτό είναι τοξικό για τον μικρό τετράποδο φίλο του σπιτιού;;

Η συγκατοίκηση κατοικιδίου και φυτού πρέπει να είναι αρμονική και ευχάριστη, για αυτό ετοιμάσαμε μία λίστα με μη τοξικά φυτά. Ας γνωρίσουμε μερικά από τα φυτά:

Χαμαιδωρέα – Chamaedorea elegans

H χαμαιδώρεα (Chamaedorea elegans) ανήκει στην οικογένεια Arecaceae και θεωρείται μικρό φοινικοειδές. Κατάγεται από το Μεξικό και τις περιοχές της Κεντρικής Αμερικής. Αποτελείται από λαμπερά πράσινα φύλλα τα οποία εκφύονται πάνω σε λεπτούς μίσχους. Η χαμαιδώρεα ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Απορροφά τοξικές ουσίες όπως φορμαλδεΰδη και βενζόλιο και εμπλουτίζει τον αέρα με οξυγόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Χλωρόφυτο – Chlorophytum comosum

Το χλωρόφυτο είναι αειθαλές τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου που κατάγεται από την Νότια Αφρική. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο διότι δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη περιποίηση και μπορείτε εύκολα να το δείτε να μεγαλώνει και σε εξωτερικούς χώρους αρκεί να επικρατούν ήπιες συνθήκες. Έχει στενόμακρα δίχρωμα φύλλα, χρώματος πράσινου και μπεζ, μήκους 20-40 εκατοστών και είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες και καλάθια. Το βασικό του όμως πλεονέκτημα είναι ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις βλαβερές για την υγεία ουσίες αφήνοντας στο χώρο μας καθαρό από καθημερινούς ρύπους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Ορχιδέα

Οι ορχιδέες αποτελούν ένα από τα πιο γοητευτικά λουλούδια καθώς ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα τα ξεχωριστά άνθη τους. Οι ορχιδέες είναι επίφυτα, δηλαδή , χρησιμοποιούν άλλα φυτά για στήριγμα ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν, ενώ οι ρίζες τους είναι στον αέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

ΑρέκαDypsis lutescens

Η Αρέκα (Dypsis lutescens) είναι ένας κομψός κι ανθεκτικός φοίνικας που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 μέτρα. Η Αρέκα ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Απορροφά τοξικές ουσίες όπως φορμαλδεΰδη κι εμπλουτίζει τον αέρα με οξυγόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Φτέρη Βοστώνης ή Νεφρολίπης exaltata

Η φτέρη είναι ένα φυλλώδες φυτό που ανήκει στα Πτεριδόφυτα και στην οικογένεια των Πολυποδιίδων. Η προέλευσή του είναι από τροπικές και ημιτροπικές περιοχές. Σχηματίζει μυτερά, καταπράσινα φύλλα που χωρίζονται σε μέρη, τα πτερίδια. Αρχικά στέκονται όρθια και καθώς αναπτύσσονται γέρνουν ελαφρά και ξεπερνούν το ένα μέτρο σε μήκος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Κάκτος των ΧριστουγέννωνSchlumbergera bridgesii

Η υπομονή ή αλλιώς κάκτος των Χριστουγέννων είναι ένα παχύφυτο αργής ανάπτυξης. Οι βλαστοί της είναι πράσινοι και επίπεδοι, οι οποίοι μοιάζουν με μικρά φουσκωτά φύλλα, κολλημένα μεταξύ τους. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ανθέων όπως κόκκινο, λευκό, ροζ, μωβ, πορτοκαλί. Τα άνθη εμφανίζονται από τις αρχές του φθινοπώρου μέχρι και το χειμώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Γκουζμάνια – Guzmania lingulata

Η γκουσμάνια ή γκουζμάνια είναι ένα από τα καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να αποκτήσουν όλοι, καθώς, οι απαιτήσεις της σε φροντίδα δεν είναι και πολλές. Είναι φυτό εσωτερικού χώρου και όπως όλα τα Βρομελιώδη μετά την άνθηση πεθαίνει. Αυτό που βλέπουμε ως άνθος στο φυτό είναι βράκτια φύλλα σε σχήμα αστεριού σε έντονο πορτοκαλί ή κόκκινο ή φουξ χρώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Καλαθέα ή μαράντα – Calathea

Η καλαθέα (Calathea sp.) είναι πολυετές ριζωματώδες φυτό. Είναι ένα φυτό με μακριά λεπτά κλαδιά που καταλήγουν σε μεγάλα οβάλ φύλλα με ιδιόρρυθμο σχέδιο. Τα φύλλα του είναι δίχρωμα ή τρίχρωμα ανάλογα την ποικιλία με καστανόχρωμους μίσχους. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις βλαβερές για την υγεία ουσίες αφήνοντας στο χώρο μας καθαρό από καθημερινούς ρύπους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Κεράκι – Hoya kerrii

Η Hoya kerrii ή Valentine hoya είναι από το πιο δημοφιλή φυτά των τελευταίων χρόνων χάρη στο πολύ χαρακτηριστικό σχήμα καρδιάς που έχει το φύλλο της. Έχει σαρκώδη φύλλα, σε σχήμα καρδιάς. Τα μικρά, αστεροειδούς σχήματος άνθη της είναι λευκά και στο κέντρο έχουν ροζ αποχρώσεις. Παράγουν μικρές σταγόνες κολλώδους νέκταρ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Παχύρα – Pachira Aquatica

Η Παχύρα (Pachira Aquatica), γνωστή και ως “το δέντρο του χρήματος” (Money Tree) ή Καστανιά της Γουιάνας είναι ένα αειθαλές, ανθεκτικό δέντρο εσωτερικού χώρου. Τα φύλλα της είναι παλαμοειδή με βαθυπράσινο χρώμα και αποτελούνται από πέντε λογχοειδή φυλλάρια το καθένα. Καθώς αναπτύσσεται, οι νέοι κι εύκαμπτοι κορμοί της πλέκονται σαν πλεξούδα πριν γίνουν ξυλώδεις.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.