Hoya, ο κάκτος της αγάπης!

Hoya kerrii Craib in pot plant and Heart shaped plant for gift Hoya kerrii Craib in pot plant and Heart shaped plant for gift hoya kerrii stock pictures, royalty-free photos & images

Η Hoya kerrii ή Valentine hoya είναι από το πιο δημοφιλή φυτά των τελευταίων χρόνων χάρη στο πολύ χαρακτηριστικό σχήμα καρδιάς που έχει το φύλλο της. Προέρχεται από τα τροπικά δάση της Ασίας, είναι αργής ανάπτυξης αναρριχώμενο φυτό με ανθοφορία την άνοιξη.

Hoya Hoya carnosa flower,Thailand hoya stock pictures, royalty-free photos & images

Περιγραφή της Hoya

Έχει σαρκώδη φύλλα, σε σχήμα καρδιάς. Βλαστάνουν σε στελέχη, διαμέτρου 7 χιλιοστών και πλάτους 6 εκατοστών. Τα ενήλικα φυτά εμφανίζουν ταξιανθίες σκιαδίου. Κάθε σκιάδιο αποτελείται από μικρά, αστεροειδούς σχήματος άνθη. Το χρώμα τους είναι λευκό και στο κέντρο έχουν ροζ αποχρώσεις. Παράγουν μικρές σταγόνες κολλώδους νέκταρ.

Hoya bella Close up of a wax plant flower with reflected light in the nectar. hoya stock pictures, royalty-free photos & images

Φροντίδα της Hoya

➢ Τοποθεσία

  • Εσωτερικού χώρου: τοποθετείται σε φωτεινό δωμάτιο. Είναι επίσης σημαντικό να το κρατήσετε μακριά από ρεύματα ζεστού και κρύου αέρα. Τα ρεύματα αέρα μπορεί να καταστρέψουν τα φύλλα του.
  • Εξωτερικού χώρου: τοποθετείται σε φωτεινή περιοχή, αλλά πρέπει να προστατεύεται από τον άμεσο ήλιο. Ιδανικό μέρος αποτελεί ένα σκιερό μπαλκόνι.

➢ Πότισμα

Το χώμα πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν το επόμενο πότισμα. Είναι ικανή να αποθηκεύει νερό στα φύλλα της. Κατά τους χειμερινούς μήνες το πότισμα πρέπει να αραιώνεται.

➢ Λίπανση

Χρειάζεται εφαρμογή ειδικού λιπάσματος για κάκτους και παχύφυτα κάθε μήνα από την αρχή της άνοιξης εώς και το καλοκαίρι.

➢ Πολλαπλασιασμός

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα την άνοιξη. Μπορείτε να κόψετε ένα μόσχευμα 7–10 εκατοστών με έναν οφθαλμό και με τουλάχιστον ένα φύλλο και να το φυτέψετε σε γλάστρα με ειδικό υπόστρωμα για παχύφυτα και κάκτους. Τοποθετείτε τη γλάστρα σε σημείο με έμμεσο φως φροντίζοντας να παραμένει νωπό. Ρίζες θα αρχίσουν να σχηματίζονται έπειτα από μία έως έξι εβδομάδες.

Die cut Hoya kerrii Craib flower, The process of transplanting houseplant, white isolated. Hoya kerrii Craib (Heart shaped plant), Sweetheart Hoya in white plastic pot. hoya stock pictures, royalty-free photos & images

Ασθένειες και εχθροί της Hoya

Η Hoya είναι σχετικά ανθεκτική σε ασθένειες και στις προσβολές από έντομα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προσβληθεί από κοκκοειδή και αφίδες.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.