Λουλούδια για τη γιορτή της μητέρας!

Η γιορτή της μητέρας είναι μια υπέροχη ευκαιρία να δείξετε την αγάπη και την εκτίμησή σας προς τη μητέρα σας. Ένα όμορφο λουλούδι είναι ένας κλασικός τρόπος να γιορτάσετε αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

  1. Ορχιδέα

Οι Ορχιδέες αποτελούν ένα από τα πιο γοητευτικά λουλούδια καθώς ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα τα ξεχωριστά άνθη τους.

2. Γαρδένια

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τη Γαρδένια, αυτόματα νοσταλγούμε το άρωμα των λουλουδιών της. Είναι μια καλή επιλογή αλλά δεν είναι εύκολο φυτό και έχει πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις.

3. Αλστρομέρια

Η Αλστρομέρια ή «το κρίνο του Περού». Το άνθος της συναντάται σε πάρα πολλές αποχρώσεις: πορτοκαλί, ροζ, μωβ, κόκκινο, κίτρινο, λευκό και σομόν.

4. Έρωτας

Το Ιμπάτιενς ή Έρωτας, είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά που προσφέρονται για δώρο τους καλοκαιρινούς μήνες! Χαρακτηρίζεται από υπέροχα φύλλα με ιδιαίτερη υφή και υπέροχα, λαμπερά λουλούδια.

5. Κάλλα

Η Κάλλα θεωρείται παγκόσμια δημοφιλής για δυο λογούς: για τα άνθη της και για τα μεγάλα φύλλα της. Υπάρχουνε πολλές αποχρώσεις ανθέων όπως ροζ, πορτοκαλί, κίτρινα και μωβ.

6. Βιγώνια

Αγαπημένο καλλωπιστικό φυτό! Η Βιγώνια χαρακτηρίζεται από το έντονο πράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και πολλά μικρά άνθη σε πάρα πολλούς χρωματισμούς είτε μονόχρωμα είτε δίχρωμα.

7. Σκουλαρικιά

Είναι γνωστή ως Σκουλαρικιά εξαιτίας των λουλουδιών της, τα οποία μοιάζουν με κρεμαστά σκουλαρίκια. Οι αποχρώσεις που έχει είναι το ροζ, το ανοιχτό ροζ και το μωβ.

8. Ορτανσία

Η Ορτανσία είναι ένα θαμνώδες, φυλλοβόλο φυτό. Οι ταξιανθίες της είναι πλούσιες, μεγάλες, με διάμετρο που μπορεί να φτάσει τα 25 cm και σφαιρικές. Αποτελούνται από πολλά μικρά άνθη σε ροζ, κόκκινα, μοβ, μπλε και λευκό χρώμα.

9. Ντάλια

Η Ντάλια είναι ένα πολυετές, ποώδες φυτό σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, όπως ροζ, κόκκινο, κίτρινο, λευκό, φουξ και πορτοκαλί, μονόχρωμα και δίχρωμα.

10. Ιβίσκος

Ο Ιβίσκος είναι ποώδες φυτό πολυετές ή ετήσιο. Τα άνθη του, με διάμετρο 8-10 εκατοστά, έχουν πέντε πέταλα σε σχήμα κώνου και είναι κόκκινα, ροζ, λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.