Η εντυπωσιακή ομορφιά της Αστίλβης!

Η Αστίλβη (Astilbe chinensis), είναι ένας πολυετής, ανθοφόρος θάμνος με καταγωγή από περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας και ιδιαίτερα από την Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και από την βόρεια Αμερική, και ανήκει στην οικογένεια Saxifragaceae. Μπορεί να φτάσει σε ύψος περίπου 30-90 εκατοστά ανάλογα με την ποικιλία. Το φύλλωμα της είναι σκούρο βαθυπράσινο χρώμα και τα άνθη της πυκνά και φουντωτά σε διάφορα χρώματα όπως κόκκινο, ροζ, μωβ, κίτρινο και λευκό. Η ανθοφορία της αρχίζει από τέλος της άνοιξης και κρατάει μέχρι τον ιούλιο.

Θέση

Μεγαλώνει σε θέσεις με ημισκιά. Πρέπει να αποφεύγεται το άμεσο ηλιακό φως κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες.

Πότισμα

Χρειάζεται κανονικό πότισμα, όχι συχνό ούτε πολύ τακτικό, τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να αυξήσετε το πότισμα αλλά να μην κρατάει υγρασία. (Δεν την αγαπά καθόλου!)

Λίπασμα

Είναι από τα φυτά με αρκετές απαιτήσεις σε λίπασμα. Χρειάζεται ειδικό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά (μία φορά το μήνα από Μάρτιο μέχρι Ιούλιο). Επίσης καλό είναι να προσθέτουμε λίγο κόμποστ στη βάση του φυτού την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού.

Ανθεκτικότητα

Σε γλάστρα δυσκολεύεται να επιβιώσει και να ανθίσει λόγω του περιορισμένου χώρου. Αντέχει από -5 έως 35°C και τον χειμώνα δεν παγώνει.

Εχθροί και ασθένειες

Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό στους εχθρούς και τις ασθένειες. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι το σάπισμα τις ρίζας από την πολύ υγρασία.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.