Περόβσκια, ο μπλε αρωματικός θάμνος!

Perovskia, Αιωνόβιος, Μπλε

Η Περόβσκια (Perovskia atriplicifolia) είναι ένας φυλλοβόλος πολυετής θάμνος. Ανήκει στην οικογένεια των Lamiaceae. Προέρχεται από τη νοτιοδυτική και κεντρική Ασία. Είναι αρωματική και το άρωμά της περιγράφεται σαν φασκόμηλο ή ένα μείγμα φασκόμηλου και λεβάντας.

Περιγραφή

Είναι ένα θαμνώδες φυτό με ύψος που φτάνει 1 – 1,5 μέτρο. Το πλάτος της μπορεί να φτάσει ως και 1 μέτρο σε έκταση. Το φύλλωμά της σχηματίζεται από μικρά γκριζο-πράσινα φυλλαράκια, με ένα χαρακτηριστικό άρωμα βοτάνου. Τα πολυάριθμα, μικροσκοπικά άνθη της εμφανίζονται από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα φθινοπώρου. Χρωματισμένα σε εκπληκτικές αποχρώσεις μεταξύ μωβ-μπλε και λεβάντας, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν στον κήπο τους ένα έυκολο, φυτό με άνθηση που διαρκεί. Οι μίσχοι της είναι τετράγωνοι σε διατομή και καλύπτονται από μικρά τριχίδια. Κατά το φθινόπωρο, οι τρίχες δίνουν στους μίσχους μια ασημί εμφάνιση.

Φροντίδα

➢ Τοποθεσία:  Προτιμά τις φωτεινές κι ηλιόλουστες θέσεις αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε ημισκιερές θέσεις. Μεγαλύτερη ανθοφορία επιτυγχάνεται σε πλήρη ηλιοφάνεια, ενώ στις σκιερές θέσεις το φύλλωμά της θα δείχνει λιγότερο συμπαγές δημιουργώντας κενά.

➢ Πότισμα: Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Χρειάζεται μέτριο πότισμα, εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες που μπορείτε να αυξήσετε τα ποτίσματά της.

➢ Κλάδεμα: Ένα αυστηρό κλάδεμα, νωρίς την άνοιξη, είναι αρκετό για να διατηρήσει όμορφο το σχήμα και το μέγεθός της αλλά και να βελτιώσει την εμφάνιση του φυλλώματος.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.