Καμέλια η σινική, πηγή του πράσινου τσαγιού!

Πράσινο Τσάι, Τσάι, Koreatea, Κορέα

Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Καμέλια η σινική (Camelia sinensis). Είναι ένα αειθαλές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Theaceae. Η λέξη “tea” κι όλες οι παγκόσμιες παραλλαγές του προέρχονται από τη λέξη “te” που στην κινεζική διάλεκτο σημαίνει τσάι.

Τσάι, Οργανικός, Κεραμικά, Πράσινος

Η ιστορία του

Σύμφωνα με τον μύθο, το τσάι ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, το 2737 π.Χ. όταν κάποια φύλλα από ένα θάμνο έπεσαν σε νερό που έβραζε. Με αποτέλεσμα το ζεστό νερό να πάρει χρώμα και άρωμα.

Οι Πορτογάλοι έφεραν το τσάι στην Ευρώπη το 1610, για λογαριασμό των Ολλανδών. Έτσι ξεκίνησε η εισαγωγή του τσαγιού αλλά τα πρώτα χρόνια το τσάι ήταν πανάκριβο. Το 1675 όταν η τιμή του μειώθηκε άρχισε να γίνεται γνωστό σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Βρετανοί που είναι φανατικοί οπαδοί του μέχρι σήμερα, ήταν από τους τελευταίους που το γνώρισαν.

Φύση, Φύλλο, Λουλούδι, Χλωρίδα, Κήπος

Περιγραφή

Η Καμέλια η σινική είναι ένας αειθαλής θάμνος. Τα φύλλα έχουν μήκος ως 15 εκατοστά και πλάτος ως 5 εκατοστά. Τα νεαρά φύλλα που συγκομίζονται για παραγωγή τσαγιού έχουν ανοιχτοπράσινο χρώμα. Τα άνθη της είναι λευκά με κίτρινους στήμονες. Καλλιεργείται σε οργανικά πλούσια, καλά στραγγιζόμενα εδάφη με σταθερή υγρασία. Καλλιεργείται επίσης σαν διακοσμητικό φυτό για το εξαιρετικό του φύλλωμα και τα μικρά αλλά ελκυστικά λουλούδια του.

Ασθένειες και εχθροί

Η καμέλια προσβάλλεται από κοκκοειδή τα οποία προκαλούν το κιτρίνισμα και την πτώση των φύλλων. Προσβάλλεται ακόμη από τετράνυχο ο οποίος καφετιάζει τα φύλλα.

Μολύνεται συχνά από μύκητες οι οποίοι δημιουργούν καφέ κηλίδες στα πέταλα των ανθέων. Ενδείκνυται η απομάκρυνση των προσβεβλημένων φυτικών μερών.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.