Φυτά για διακόσμηση επαγγελματικών χώρων!

Η διακόσμηση του επαγγελματικού σας χώρου με φυτά δημιουργεί ένα φιλόξενο και “ζεστό” περιβάλλον! Τόσο για εσάς που περνάτε πολλές ώρες της ημέρας σε καθημερινή βάση όσο και τους γύρω σας προσφέροντας αισθητική και κομψότητα!

Τα φυτά επιδρούν θετικά στη διάθεσή σας καθώς προσθέτουν μία ευχάριστη νότα στο περιβάλλον και συμβάλλουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της συγκέντρωσης.

Ένας ακόμη λόγος για να προσθέσετε φυτά στο χώρο που εργάζεστε είναι το γεγονός ότι καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, αφού απορροφούν τοξικές ουσίες και διοξείδιο του άνθρακα. Φιλτράρουν τον αέρα που αναπνέετε και χαρίζουν μια αίσθηση φρεασκάδας στο χώρο σας!


5 φυτά ιδανικά για το γραφείο σας!

Φορητος Υπολογιστης, Γραφείο, Υπολογιστή

Σπαθίφυλλο

Είναι ένα πολυετές φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι τα 90 εκατοστά. Έχει μεγάλα, σκούρο πράσινο χρώμα φύλλα, που στηρίζονται σε ένα λεπτό μίσχο και θυμίζουν σπαθιά. Από τη βάση του μίσχου φυτρώνουν και τα άνθη του. Είναι λευκά, χαρακτηριστικά, με επίσης χαρακτηριστικό λευκό στήμονα στο κέντρο του. Τα άνθη του μοιάζουν, με της κάλλας και του κρίνου. Το σπαθίφυλλο είναι ήπια τοξικό για τον άνθρωπο και τα ζώα κατά την κατάποση.

Vase, Flower, Green, Keyboard, Computer

Πόθος

Ο πόθος έχει ανοικτοπράσινα καρδιόσχημα φύλλα με κίτρινες αποχρώσεις. Είναι ένα φυτό ταχείας ανάπτυξης και το μήκος του μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα. Ευδοκιμεί ακόμη και σκιερές θέσεις, όμως το φύλλωμά του δε θα είναι τόσο γυαλιστερό.

black leather rolling armchair near white wooden desk

Φτέρη

Η φτέρη σχηματίζει μυτερά, καταπράσινα φύλλα που χωρίζονται σε μέρη, τα πτερίδια. Αρχικά στέκονται όρθια και καθώς αναπτύσσονται γέρνουν ελαφρά και ξεπερνούν το ένα μέτρο σε μήκος. Στο κάτω μέρος των πτεριδίων μπορεί να εμφανιστούν καφετιές θήκες σπορίων. Εμφανίζει σχετικά γρήγορη ανάπτυξη και το τελικό ύψος της φτάνει το ένα μέτρο.

white folder on tabletop

Χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο είναι αειθαλές τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου που κατάγεται από την Νότια Αφρική. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο διότι δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη περιποίηση και μπορείτε εύκολα να το δείτε να μεγαλώνει και σε εξωτερικούς χώρους αρκεί να επικρατούν ήπιες συνθήκες. Έχει στενόμακρα δίχρωμα φύλλα, χρώματος πράσινου και μπεζ, μήκους 20-40 εκατοστών και είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες και καλάθια. Το βασικό του όμως πλεονέκτημα είναι ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις βλαβερές για την υγεία ουσίες αφήνοντας στο χώρο μας καθαρό από καθημερινούς ρύπους.

green plant beside white desk

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα φυτό ιδανικό τόσο για το σπίτι όσο και στο γραφείο μας, καθώς είναι από τα φυτά που επιβιώνουν εύκολα σε εσωτερικούς χώρους ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Είναι ένα από τα φυτά που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στις συνθέσεις. Προέρχεται από τη Μαγαδασκάρη, ενώ κάποιες από τις πολλές άλλες ποικιλίες της από την τροπική Αφρική ή τη Γουϊνέα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες δράκαινας όπως, η δράκαινα μαρτζινάτα ίσως η πιο γνωστή, η δράκαινα φράγκρανς, η δράκαινα lemon stripe και η δράκαινα massangeana που έχουν κιτρινοπράσινα φύλλα, καθώς και οι δράκαινες ντερεμένσις και janet craig. Η δράκαινα είναι ένα εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. Έχει γερό γκρίζο κορμό με μακριά λογχωτά φύλλα που κλίνουν προς τα κάτω και διαφέρουν ανάλογα με το είδος δράκαινας που επιλέγουμε.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.