Λουίζα + Ω3 =πνευματική διαύγεια!

Το βότανο λουΐζα σε συνδυασμό με ω-3 λιπαρά φαίνεται ότι ενισχύει την μνήμη και χαρίζει πνευματική διαύγεια.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Northumbria στην Μεγάλη Βρετανία, η λουΐζα (lemon verbena) βελτιώνει την ικανότητα μάθησης και απομνημόνευσης και κατ’ επέκταση την πνευματική μας απόδοση. Το φυτό περιέχει λουτεολίνη, μια ουσία με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιασθματικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Αποδείχθηκε ότι η λουτεολίνη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της φλεγμονής στον εγκέφαλο μέχρι 70%, γεγονός που προλαμβάνει τον εκφυλισμό των κυττάρων, ανωμαλία που ευθύνεται για την εξασθένηση λειτουργιών του εγκεφάλου όπως η προσοχή και η επίγνωση.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε άτομα ηλικίας από 18 έως 35 ετών, αποδείχθηκε πως ο συνδυασμός λουίζας με ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια μιας νοητικής δραστηριότητας.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Philippa Jackson, η οποία έχει ως σκοπό να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ αυτών που καταναλώνουμε, αναφέρει: “Αν δείξουμε πως αυτό το θαυματουργό… ζευγάρι μπορεί να σταματήσει τη διανοητική έκπτωση που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ίσως καταφέρουμε να βοηθήσουμε σε περιπτώσεις ασθενειών που σχετίζονται με τη μνήμη και τη λογική σκέψη”.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.