Εργασίες κήπου τον Απρίλιο!

055fd86f-e3a2-4715-bf85-1b14b834b06c

Απρίλιος, ένας μήνας που έχουν τελειώσει στο μεγαλύτερο ποσοστό οι παγωνιές σε σχέση με το Μάρτιο και αρχίζουν πλέον εντατικότερα οι εργασίες του κήπου! Η θερμοκρασία μέρας και νύχτας σταδιακά ανεβαίνει σημαντικά, η ηλιοφάνεια γίνεται πιο έντονη και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε περισσότερο χρώμα με τα αγαπημένα μας φυτά στον κήπο ή και στο μπαλκόνι μας. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους ομορφότερους μήνες!

Φύτευση νέων φυτών

Είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτεύσουμε νέα φυτά όπως καλλωπιστικούς θάμνους (τριανταφυλλιά, καμέλια, ορτανσία, διμορφοθήκη, μαργαρίτες, γκάουρες, μολόχες, μαυρομάτες και πολλά άλλα), ανθόφυτα (πετούνιες, κατηφέδες, βερβένες, γκαζάνια, άλυσσος, σκυλάκια, βιολέτες και άλλα) αλλά και διάφορους βολβούς.

Χλοοτάπητας

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε νέο χλοοτάπητα είτε να κάνουμε συμπληρωματική σπορά στα σημεία του υπάρχοντα χλοοτάπητα που έχουν για οποιοδήποτε λόγο χαλάσει. Επίσης, μπορούμε να εφαρμόσουμε λίπανση αλλά να ξεκινήσουμε και τα κουρέματα.

Λαχανόκηπος

Φυτεύουμε τα ανοιξιάτικα κηπευτικά μας στο λαχανόκηπο, είτε απευθείας με σπόρο, είτε μεταφυτεύουμε τα έτοιμα φυτά που φτιάξαμε στο σπορείο. Φυτεύουμε τα λαχανικά μας στις κατάλληλες αποστάσεις για να έχουν καλύτερο αερισμό και φωτισμό ώστε να έχουν καλύτερη ανάπτυξη και καρποφορία καθώς και μειωμένες προσβολές από έντομα και ασθένειες. Πριν τη μεταφύτευση, ενσωματώνουμε στο χώμα οργανική ουσία με τη μορφή κομπόστ και καλοχωνεμένης κοπριάς.

Πότισμα

Οι θερμοκρασίες το μήνα αυτό έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν επομένως είμαστε πιο προσεκτικοί με το πότισμα στα φυτά και στο γκαζόν.

Μυκοτολογικές και Εντομολογικές Προσβολές

Ελέγχουμε με προσοχή τα φυτά μας για πιθανή εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων προσβολής. Ο έγκαιρος εντοπισμός βοηθά στη σωστότερη αντιμετώπισή τους καθώς εάν δεν προσέξουμε, το επόμενο διάστημα θα έχουν εξελιχθεί σε βαθμό που θα είναι πολύ πιο δύσκολη η αναχαίτισή τους.

Ξεχορτάριασμα

Ο κήπος είναι σίγουρο πως έχει αρχίσει και γεμίζει με ζιζάνια κι αγριόχορτα λόγω των χειμερινών βροχών.

Μεταφορά φυτών

Μεταφέρουμε σε ηλιόλουστα σημεία του μπαλκονιού ή του κήπου μας τις γλάστρες με τα φυτά μας ενώ παράλληλα βγάζουμε έξω γλάστρες με φυτά που τα είχαμε μεταφέρει μέσα στο σπίτι για να προστατευτούν από το κρύο και τον παγετό. Επίσης μπορούμε να μεταφυτεύσουμε τα φυτά μας σε μεγαλύτερες γλάστρες.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.