Κοράλι, κατακόκκινο συντριβάνι!

2c710ffa-84d1-406b-a6e6-ee86016ceed4

Το κοράλι (επιστημονικό όνομα Russelia juncea), είναι ένας ημιαειθαλής, θάμνος με καταγωγή από το Μεξικό, ιδανικό για κήπους και πάρκα καθώς προσελκύει πεταλούδες.

Περιγραφή φυτού

Το κοράλι μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι 1,5 μέτρο και αντίστοιχη διάμετρο. Έχει ορθόκλαδη ανάπτυξη και φέρει βελονοειδή πράσινα φύλλα, τα οποία δεν διατηρούνται το χειμώνα. Ανθοφορεί πλούσια με μικρά, κρεμάμενα, χαρακτηριστικά σωληνοειδή άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού, που εμφανίζονται από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο. Χαρακτηρίζεται από γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης.

9534c1f2-7fb2-46e3-9f94-41baef5fbd0e

Συνθήκες ανάπτυξης-Φροντίδα

Ευδοκιμεί σε πλούσια και με καλή στράγγιση εδάφη και απαιτεί ηλιαζόμενες θέσεις φύτευσης. Σε πολύ ζεστές περιοχές καλό είναι να προστατεύεται από τον δυνατό ήλιο, ενώ απαιτεί προστασία και από τους δυνατούς παγετούς. Είναι φυτό ευαίσθητο στο κρύο.

Σχετικά με το πότισμα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται τακτικά ποτίσματα κάθε 2-3 ημέρες. Καλό είναι να προσθέτουμε ένα πλήρες λίπασμα κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Προς το τέλος του χειμώνα, το κοράλι χρειάζεται ελαφρύ κλάδεμα, όπου απομακρύνουμε ξερούς βλαστούς. Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται τόσο με μοσχέυματα όσο και με διαχωρισμό της ρίζας.

be2cee9f-cc20-4f08-a502-52ea2eb3e5c5

Το κοράλι συνήθως φυτεύεται σε βεράντες αυλές, αίθρια, μπαλκόνια, έξω από παράθυρα και σε εσωτερικούς χώρους, μέσα σε γλάστρες αλλά και κρεμαστά καλάθια. Μπορεί να φυτευθεί και στον κήπο σε περιοχές με ζεστό κλίμα.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.