Κάνε τα άνθη σου να ανθίζουν σαν τρελά!

d79c6e27-d445-4bbc-b8f5-9d5d01cd4977

1. Τοποθεσία φυτού

Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την έκθεση στον ήλιο εκτός απόκάποια συγκεκριμένα είδη. Φροντίζουμε λοιπόν να τα φυτεύουμε σε σημεία όπου θαμπορούν ν’ απολαμβάνουν την ηλιοφάνεια. Αν είναι στη σκιά, χάνεται σημαντικόποσοστό των λουλουδιών που θα μπορούσαν να σου ανθίσουν.

2. Πότισμα

Φροντίζουμε, ιδιαίτερα τους πιο ζεστούς μήνες, να τα ποτίζουμε πιο συχνά, βέβαιαπάντα με μέτρο. Όταν πάει ένα φυτό να ανθίσει, μείωσέ του λιγάκι το πότισμα.

Προσοχή μόνο στην υπερβολή: όσο κακό τους κάνει η ξηρασία, άλλο τόσο τους κάνεικαι το υπερβολικό πότισμα! Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι καλό να έχουμεεγκαταστήσει ένα μικρό σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Θα μας βοηθήσεινα ποτίζουμε καλύτερα τα φυτά μας, δηλαδή την ώρα που πρέπει (πρωί) και με τηνποσότητα νερού που πρέπει.

3. Λίπανση

Η λίπανση είναι από τα σημαντικότερα βήματα ώστε να έχετε παρατεταμένη ανθοφορίαστα λουλούδια σας. Το λίπασμα είναι η τροφή τους και χωρίς αυτό δεν μπορούν ναμεγαλώσουν και να ανθίζουν συνέχεια. Έτσι, θα πρέπει να απευθυνθούμε στακατάλληλα καταστήματα και να αγοράσουμετον κατάλληλο τύπο λιπάσματος για κάθεείδος φυτού. Μια καλή επιλογή λιπάσματος είναι το κρυσταλλικό υδατοδιαλυτό το οποίομπορούμε να το διαλύουμε μέσα σε ένα ποτιστήρι και έπειτα να ποτίζουμε τα φυτά μας.Φροντίζουμε επίσης, όσον αφορά τη δοσολογία και τη συχνότητα της λίπανσης, ν’ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που αναφέρει η συσκευασία του κάθε προïόντος, καθώςκαι η υπερβολική λίπανση των φυτών μπορεί να φέρει αντίθετα αποτέλεσματα.

9abbd764-b2cb-4058-84e3-1a294c9c37cb

4. Ξερά άνθη

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι η αφαίρεση των μαραμένων ανθέων. Ακόμη και ότανπάει ένα άνθος να ξεραθεί πριν προλάβει να ξεραθεί εντελώς, πάρτε ένα κλαδευτήρι καικόψτε το. Αυτό πρέπει να το κάνετε συνέχεια στα φυτά σου. Δεν πρέπει να τα αφήνετεμε ξεραμένα άνθη πάνω τους καθώς αποδυναμώνονται και δεν μπορώ να δώσουν νέαανθοφορία.

5. Κλάδεμα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δωθεί στο πότε και πως γίνεται το κλάδεμα. Αν κλαδέψετελάθος το φυτό σας ή αν το κλαδέψετε την εποχή λίγο πριν ανθίσει, τότε θα έχετε κόψειτους ανθοφόρους βλαστούς και έτσι δε θα έχει πού να βγάλει λουλούδια το φυτό. Γιαπαράδειγμα, μην κλαδεύεις ποτέ τα χρυσάνθεμα τέλη καλοκαιριού. Γιατί το φθινόπωροθα θέλουν να ανθίσουν.

6. Λουλούδια σε γλάστρα

Τα λουλούδια στη γλάστρα έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα, μπορούν να μεταφερθούν.Έτσι, προσέχουμε το χειμώνα να τοποθετούμε τη γλάστρα σε σημεία της βεράντας ή τουκήπου μας όπου δεν θα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στον αέρα και την παγωνιά, ενώ μόλιςο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει τα επαναφέρουμε και πάλι σε πιο ηλιόλουστα σημεία.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.