Ανιγόζανθος, το πόδι του καγκουρό!

Ο Ανιγόζανθος (Anigozanthos ps.), γνωστό και ως “το πόδι του καγκουρό”, είναι ένα αξιοσημείωτο φυτό που κλέβει την παράσταση με τα εντυπωσιακά άνθη του. Είναι ένα πολυετές φυτό από την οικογένεια Haemodoraceae και προέρχεται από την Αυστραλία. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα μακριά, λεπτά, βελούδινα φύλλα του και τα εντυπωσιακά, πολύχρωμα άνθοι του.

Ανθοφορία

Τα άνθη του ανιγόζανθου έχουν μορφή που θυμίζει το πόδι ενός καγκουρό. Είναι διάφορων χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων του πορτοκαλί, του κόκκινου και του κίτρινου. Η ανθοφορία του ξεκινάει από άνοιξη και παραμένει έως και το φθινόπωρο.

Θέση

Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις, το φυτό λατρεύει τον ήλιο για αυτό φροντίστε να δέχεται μερικές ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά ώστε να ανθίσει περισσότερο και να διατηρήσει τα έντονα χρώματά του. Όσο περισσότερο είναι στο φως τόσο εντονότερα γίνονται τα χρώματα του.

Πότισμα

Χρειάζεται τακτικό ποτίσμα κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής περιόδου. Πρέπει να διατηρείται ελαφρώς υγρό το έδαφος, αλλά να αποφεύγεται το υπερβολικό νερό.

Έδαφος

Είναι προτιμότερο να διατηρείτε το έδαφός του νωπό (προσοχή να στραγγίζει και να μην είναι οι ρίζες του συνέχεια σε λάσπη) για να βοηθήσετε στην έκπτυξη περισσότερης βλάστησης, ειδικά όταν το φυτό παραμένει σε γλάστρα. Όταν επιλέγετε να το φυτέψετε απευθείας στο έδαφος να θυμάστε ότι χρειάζεται καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη.

Ανθεκτικότητα

Είναι ανθεκτικός σε ελαφρύ παγετό, δηλαδή μπορεί να επιβιώσει έξω όταν η θερμοκρασία πέσει έως και -5°C για λίγες ώρες. Στην ξηρασία είναι πολύ ανθεκτικός.

Εχθροί και ασθένειες

Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι η εμφάνιση σαλιγκαριών, καθώς τρέφονται με το φύλλωμα του φυτού σας. Το φύλλωμα του Ανιγόζανθου μπορεί να αρέσει και στα κατοικίδια του σπιτιού, μη σας ανησυχήσει, δεν θα τα βλάψει!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.