Σερφίνια, η κρεμαστή πετούνια

Η Σερφίνια ή Σουρφίνια (Serfinia petunia) είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φυτό που γοητεύει με τα φωτεινά του λουλούδια και το ελκυστικό φύλλωμά του. Ποώδες φυτό, κρεμοκλαδούς ανάπτυξης δημοφιλές στους εξωτερικούς χώρους. Η σερφίνια είναι γνωστή για τα πολύχρωμα άνθη της που μπορεί να περιλαμβάνουν αποχρώσεις του κόκκινου, ροζ, λευκού και μωβ.

Θέση

Η σερφίνια προτιμάει μια θέση με φωτεινό, αλλά άμεσο φως. Μπορεί να την τοποθετήσετε σε μια θέση όπου να λαμβάνει ηλιακό φως, αλλά να προστατεύεται από το έντονο μεσημεριανό ήλιο στις περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες.

Πότισμα

Η σερφίνια χρειάζεται τακτικό πότισμα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία. Προτιμήστε ένα καλά αποστραγγιζόμενο υπόστρωμα και αποφύγετε το πολύ συχνό πότισμα που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική υγρασία του εδάφους.

Αν είναι σε κρεμαστή γλάστρα, γλάστρα ή ζαρντινιέρα τότε απαιτεί συχνότερο πότισμα, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, κάθε 1 με 2 μέρες.

Λίπασμα

Σχετικά με τη λίπανση, αν έχει φυτευτεί στο έδαφος, απαιτείται η προσθήκη λιπάσματος μόνο μια φορά την άνοιξη και μια φορά στις αρχές του καλοκαιριού. Αν είναι φυτεμένη σε γλάστρα θα πρέπει να τη λιπαίνετε με υγρό λίπασμα ανθοφορίας τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, από τις αρχές της άνοιξης ως τα τέλη φθινοπώρου.

Ανθεκτικότητα

Η σερφίνια είναι ένα φυτό με μεγάλη ανθεκτικότητα και μπορεί να αντέξει σε ποικίλες συνθήκες καλλιέργειας.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.