Μαμιλάρια, ο κάκτος με το ροζ στεφάνι

Η Μαμιλάρια (Mammillaria) αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς ομάδες κακτοειδών, γνωστή για την εντυπωσιακή του εμφάνιση και την ανθεκτικότητά του. Ανήκει στην οικογένεια των Cactaceae, έχει καταγωγή από το Μεξικό και περιλαμβάνει περισσότερες από 200 είδη, με διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Τα βλαστάριά του συχνά διαθέτουν αμυγδαλωτές ή σφαιρικές βουλώσεις, ενώ η ανθοφορία του είναι εντυπωσιακή, με μικρά, ροζ άνθη που εμφανίζονται στην κορυφή του κάκτου την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Θέση

Είναι κάκτος εσωτερικού χώρου και μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες τις θέσεις με ή χωρίς φως. Είναι πολύ ανθεκτικό και αντέχει στην ξηρασία.

Λίπασμα

Προτιμήστε φυτόχωμα για κάκτους και παχύφυτα για απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Εφαρμόστε 1 φορά το μήνα υγρό λίπασμα την περίοδο ανάπτυξης. Το χειμώνα, δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε λίπανση στο φυτό.

Πότισμα

Είναι ευαίσθητο στο υπερβολικό πότισμα και προτιμάει ελάχιστο νερό. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του καλοκαιριού, είναι καλό να παρέχετε μικρές ποσότητες νερού όταν το έδαφος φαίνεται ελαφρώς ξηρό.

Ανθεκτικότητα

Δεν αγαπάει τις χαμηλές θερμοκρασίες ενώ, η θερμοκρασία στον χώρο που καλλιεργείται να μην πέσει ποτέ κάτω από 5°C.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.