Βιγόνια, από τα πιό όμορφα φυτά!

Η Βιγόνια, είναι ένα από τα όμορφα και δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά και εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου. Είναι γνωστή και ως βιγκόνια ή μπιγκόνια. Φτάνει σε ύψος μέχρι τα 40-50 εκατοστά, έχει έντονο πράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και πολλά χρωματιστά, όμορφα άνθη. Προέρχεται από τροπικές περιοχές του κόσμου όπως η Αφρική, η Ασία και η Αυστραλία.

Θέση

Όπως αναφέρθηκε και πριν μπορούμε να τη φυτεύσουμε και έξω στον κήπο ή στη βεράντα σε μια γλάστρα ή σε ένα κρεμαστό καλάθι αλλά και μέσα στο σπίτι. Αν επιλέξετε να τη φυτέψετε έξω, βρείτε ένα σκιερό ή ημισκιερό μέρος που δεν θα το χτυπάει το ηλιακό φως για αποφυγή εγκαυμάτων στο φύλλωμα και τα άνθη της.

Έδαφος

Η βιγόνια ανήκει στα οξύφιλα φυτά γι’αυτό πρέπει να φυτεύεται σε έδαφος με χαμηλό pH. Επιλέγουμε φυτόχωμα για οξύφιλα φυτά. Δεν χρειάζεται συχνή μεταφύτευση επειδή έχει περιορισμένο ριζικό σύστημα και επίσης πρέπει να γίνεται καλή αποστράγγιση του εδάφους.

Πότισμα

Το πότισμα πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα την άνοιξη και κάθε δύο μέρες το καλοκαίρι όπου ο καιρός ζεσταίνει. Το χειμώνα περιορίζουμε αρκετά το πότισμα καθώς μπορεί να σαπίσουν οι βλαστοί με την πολύ υγρασία.

Κλάδεμα

Κλαδεύουμε το φυτό αρχές της άνοιξης πριν ξεκινήσει η ανθοφορία της. Αφαιρούμε ξερά και σαπισμένα κλαδιά και κορφολογούμε τους βλαστούς της.

Εχθροί και ασθένειες

Μπορεί να προσβληθεί από μυκητολογικές ασθένειες, για την αποφυγή αυτή τοποθετούμε το φυτό σε μέρος με καλό αερισμό και κατά το πότισμα δεν πρέπει να βρέχουμε τα φύλλα της. Μπορεί επίσης να προσβληθεί από αλευρώδη, μελίγκρα, ψώρα των φυτών και τετράνυχο.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.