Βραχυχίτων, ένα πανέμορφο δέντρο της Αυστραλίας

Το Βραχυχίτων (Brachychiton acerifolius) είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο, γνωστό και ως “Illawarra Flame Tree” λόγω των εντυπωσιακών του κόκκινων ανθέων, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά δέντρα της Αυστραλίας, από την οικογένεια Malvaceae. Μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 25 μέτρα, με φύλλα που έχουν μορφή παλάμης με πέντε λοβούς και είναι παχιά και σκληρά.

Άνθη

Η ανθοφορία του είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές αυτού του δέντρου. Τα κοκκινωπά, καμπανοειδή άνθη εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, σηγκεκριμένα τον Ιούνιο και Ιούλιο, δημιουργώντας μια θεαματική εικόνα ανάμεσα στον πυκνό φύλλωμα.

Θέση

Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις για να αναπτυχθεί και πρέπει να φυτευτεί σε σημεία προστατευμένα απο το δυνατό ή καυτό άνεμο. Προτιμά εδάφη που είναι καλά αποστραγγισμένα.

Πότισμα

Αντέχει σε ξηρασίες αλλά προτιμάται να ποτίζεται τακτικά κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου για να διατηρήσει την υγεία του.

Ανθεκτικότητα

Σαν τροπικό φυτό, έχει ευαισθησία στις χαμηλές θερμοκρασίες, αντέχοντας για λίγο, μέχρι τους -4°C. Είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία. Κατάλληλο για φύτευση δίπλα στη θάλασσα.

Συντήρηση και φροντίδα

Το φθινόπωρο ή νωρίς την άνοιξη, μπορεί να κλαδευτεί για να διατηρήσουμε το σχήμα του και να απομακρύνουμε ξερά και ταλαιπωρημένα κλαδιά.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.