Σπειραία, ένα φωτεινό και εύκολο στη φροντίδα φυτό

Η Σπειραία επίσης γνωστή ως Spiraea arguta, είναι ένας όμορφος θάμνος που κλέβει τις εντυπώσεις με τη λευκή του ανθοφορία και την εύκολη φροντίδα του. Ανήκει στην οικογένεια των Rosaceae και είναι διαδεδομένο σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η ανθοφορία του με λεπτά, φωτεινά πράσινα φύλλα και πλούσια, λευκά άνθη τα οποία, είναι ιδιαίτερα αρωματικά, εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης, δημιουργώντας ένα όμορφο θέαμα στον κήπο. Το ύψος και το πλάτος της φτάνει από 1,5 έως 2,5 μέτρα.

Θέση

Προτιμάει μια ηλιόλουστη ή ημισκιερή θέση στον κήπο. Η πλήρης έκθεση στον ήλιο ενθαρρύνει την πληθωρική ανθοφορία της. Μπορεί να φυτεύεται και σε σημεία προστατευμένα από τον παγετό και το δυνατό ή καυτό άνεμο.

Πότισμα

Δεν είναι απαιτητική ως προς το πότισμα. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, είναι καλό να παρέχετε ελαφρύ πότισμα όταν το έδαφος φαίνεται ξηρό.

Έδαφος

Προτιμάει εδάφη με καλή αποστράγγιση και μέτρια θρεπτική αξία. Μπορεί να αναπτυχθεί επιτυχώς σε διάφορα είδη εδάφων, αρκεί να μην έχουν πολύ υγρασία.

Ανθεκτικότητα

Είναι ένα ανθεκτικό φυτό που αντέχει σε ποικίλες καιρικές συνθήκες. Αντέχει σε μέτριες θερμοκρασίες και μπορεί να ανθίσει ακόμα και σε αρκετά δροσερά περιβάλλοντα.

Συντήρηση και φροντίδα

Για να διατηρήσουμε το σχήμα και το μέγεθός της, μπορούμε αν θέλουμε να την κλαδέψουμε, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η άνθηση, αφαιρώντας πιθανόν ξερά, τραυματισμένα ή άρρωστα κλαδιά, καθώς και όσα είναι υπερβολικά πυκνά και εμποδίζουν το ένα το άλλο.

Κατάλληλο για

  • Εδαφοκάλυψη
  • Φράχτες
  • Μπορντούρες
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.