Εκουισέτουμ, το φυτό που λατρεύει το νερό

Το Εκουισέτουμ (Equisetum hyemale) είναι ένα πολυετές, ποώδες φυτό με ευρεία εξάπλωση στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Ανήκει στην οικογένεια Equisetaceae. Το φύλλωμα του είναι φτιαγμένο από όρθια, μακριά πράσινα βλαστάρια που στολίζονται από αρκετά σκούρα δαχτυλίδια. Μοιάζει αρκετά με το μπαμπού καθώς είναι και αυτό υδρόφιλο. Το ύψος του φτάνει απο 60-120 εκ. και το πλάτος του από 30-180 εκ.

Θέση

Συνήθως προτιμά τις σκιερές και ημισκιερές θέσεις αν το κλήμα είναι ξηρό και πιο θερμό, ενώ αν το έδαφος είναι ύγρο προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις. Όσον αφορά τις εδαφικές συνθήκες, προτιμάει ελαφριά, πλούσια και υγρά εδάφη τα οποία είναι ελαφρώς αλκαλικά.

Πότισμα

Χρειάζεται πολύ νερό για να αναπτυχθεί, έτσι αν φυτευτεί μέσα σε νερό τότε οι απαιτήσεις του καλύπτονται.

Ανθεκτικότητα

Είναι πολύ ανθεκτικό στον παγετό και στους ανέμους, αντέχει σε θερμοκρασίες -20°C, και επίσης τα έντομα και οι ασθένειες δεν φαίνεται να ενοχλούν το φυτό.

Συντήρηση και φροντίδα

Η συντήρηση του είναι πολύ απλή, για να διατηρηθεί η εμφάνιση του πρέπει να απομακρύνονται πιθανόν ξεροί ή ταλαιπωρημένοι βλαστοί.

Κατάλληλο για

Παρτέρια, μπορντούρες και γλάστρες ή ζαρτνινιέρες, αυστηρούς αστικούς κήπους, συμμετρικές φυτεύσεις και κήπους λιτού στυλ που δέχονται λίγη συντήρηση.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.