Ψευδοπιπεριά, ένα όμορφο, αρωματικό, καρποφόρο δέντρο.

Η Ψευδοπιπεριά (Schinus molle) είναι ένα αειθαλές, αρωματικό δέντρο με σύνθετα, κρεμαστά φύλλα που χαρίζουν μια όμορφη, κρεμοκλαδή εμφάνιση. Από την οικογένεια Anacardiaceae και καταγωγή από την Λατινική Αμερική. Οι στρογγυλωποί, κόκκινοι καρποί, που κατακλύζουν το φύλλωμά της, είναι γνωστοί ως ροζ πιπέρι και τα φύλλα του σε σκούρο πράσινο χρώμα με άρωμα πιπεριού.

Μπορεί να φτάσει έως τα 15 μέτρα, επειδή συνήθως δεν καλλιεργείται σε ιδανικές για αυτήν συνθήκες, το ύψος της παραμένει αρκετά μικρότερο, από 6 έως 8 μέτρα.

Άνθη και καρποί

Έχει μικρά αρωματικά λευκο-κίτρινα άνθη σε κρεμάμενους βότρεις που εμφανίζονται τον Μάϊο και Ιούνιο. Οι καρποί του είναι στρόγγυλοι, αρχικά πράσινοι, έπειτα ροζ-κόκκινου χρώματος και τέλος μαύροι, παραμένουν επάνω στο δένδρο από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Θέση

Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις και μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους εδαφών ακόμη και σε φτωχά και ξηρά, αν και προτιμά αμμώδη εδάφη, με καλή αποστράγγιση.

Πότισμα

Έχει ανάγκη από λίγο πότισμα κυρίως το καλοκαίρι και μέχρι να εγκατασταθεί σε έναν κήπο.

Ανθεκτικότητα

Είναι πολύ ανθεκτικό δέντρο, αντέχει και στην ξηρασία και στον παγετό. Μπορεί ακόμα να επιβιώσει σε άγονα, πετρώδη εδάφη και πλαγιές. Επίσης αντέχει στην αλατότητα.

Συντήρηση και φροντίδα

Η φροντίδα της είναι απλή, δεν χρειάζεται συχνό κλάδεμα και συνήθως δεν συναντά σοβαρά προβλήματα από έντομα ή ασθένειες.

Κατάλληλο για

Παρτέρια, μπορντούρες, κεντρικά σημεία του κήπου, κιόσκια, κοντά σε λίμνες, κήπους χαμηλής συντήρησης, κήπους με φτωχό έδαφος ή ζεστές και ξηρές συνθήκες, χαμηλούς ανεμοφράκτες κάτω από 8 μ.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.