Όσμανθος, ένας αρωματικός θάμνος

Ο Όσμανθος (Osmanthus) είναι ένας καλλωπιστικός αειθαλής θάμνος. Κατάγεται από την Ανατολική Ασία και είναι από την οικογένεια Oleaceae. Με πλούσιο φύλλωμα και λευκά άνθη, το ύψος και το πλάτος του είναι από 2,5 και φτάνει τα 4 μέτρα.

Το φύλλωμά του είναι φτιαγμένο από χιλιάδες μακρόστενα φυλλαράκια, με μυτερές άκρες και αγκαθωτή εμφάνιση.

Ο όσμανθος είναι ένας θάμνος που ανθίζει στις αρχές φθινοπώρου. Έχει πλούσια ανθοφορία και τα άνθη του φύονται πυκνά, είναι μικρά σε λευκό χρώμα και έχουν άρωμα που θυμίζει αυτό των ώριμων ροδάκινων ή βερίκοκων.

Θέση

Αγαπά τις θέσεις με πολύ ήλιο ή με ελαφριά σκιά. Πρέπει να φυτεύεται σε σημεία προστατευμένα από παγετό ή από δυνατό και καυτό άνεμο. Μεγαλώνει σε όλους τους τύπους εδαφών αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση.

Ανθεκτικότητα

Μόλις εγκατασταθεί σε μια θέση, είναι ανθεκτικό στον παγετό και θα μπορέσει να αντέξει σε θερμακρασίες έως και -15°C.

Συντήρηση και φροντίδα

Ως φυτό δεν είναι απαιτητικό στη συντήρηση του, χρειάζεται προσοχή στο πότισμα του και δεν δέχεται τακτικές λιπάνσεις παρά μόνο όταν πραγματικά το χρειάζεται ως φυτό. Δεν χρειάζεται κλάδεμα και συνήθως δεν συναντά προβλήματα από έντομα ή ασθένειες.

Φύτευση

Είναι κατάλληλο για παρτέρια, μπορντούρες, φράκτες και φυσικά όρια, πλαγιές και κατηφορικά σημεία, φυτικά χωρίσματα, κήπους χαμηλής συντήρησης και αστικούς ή εξοχικούς κήπους.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.