Ναντίνα, το φυτό με τα κόκκινα φύλλα

Η Ναντίνα “Φάιρ Πάουερ” (Nandina Domestica “Fire Power”) είναι ένας αειθαλής θάμνος, από την Ιαπωνία και την Κίνα και ανήκει στην οικογένεια Berberidaceae. Έχει πράσινα φύλλα όμως το καλοκαίρι μετατρέπονται σε ένα εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα. Επίσης το καλοκαίρι εμφανίζονται λευκά άνθη. Έχει ύψος και πλάτος που φτάνει από 10 εκατοστά έως μισό μέτρο.

Θέση

Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις και χρειάζεται να φυτεύεται σε σημεία προστατευμένα από τον παγετό και το δυνατό ή καυτό άνεμο. Η πυκνότητα και το χρώμα του φυλλώματος γίνονται πιο έντονα σε σημεία με περισσότερο ηλιακό φως.

Πότισμα

Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες θέλει μέτριο πότισμα όπως και στην αρχή όταν εγκατασταθεί σε έναν κήπο. Μεγαλώνει σε όλους τους τύπους εδαφών αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση.

Ανθεκτικότητα

Μπορεί να αναπτυχθεί σε ηλιόλουστες και ημισκιερές θέσεις και έχει αντοχή στο κρύο και στην ξηρασία, αντέχει επίσης στον παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες έως -10°C.

Συντήρηση και φροντίδα

Η φροντίδα του είναι πολύ εύκολη, χρειαζέται μόνο ένα ελαφρύ κλάδεμα διαμόρφωσης στο τέλος του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης.

Ασθένειες

Δεν έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα με έντομα ή ασθένειες. Το φύλλωμα μπορεί να αναπτύξει χλώρωση σε αλκαλικά εδάφη.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.