Κεράστιο, το χιόνι στο καλοκαίρι!

Το Κεράστιο το πάλευκο (Cerastium Candidissimum) είναι ένα πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Coryophyllaceae. Προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία. Τα φύλλα του είναι λευκά, μικρά και κυκλικά, γεμάτα από μικροσκοπικές τρίχες θυμίζοντας την όψη του χιονιού το καλοκαίρι., Τα άνθη του είναι μικρά και λευκά, είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Έχει ύψος 15-30 εκ.

Ανθεκτικότητα

Είναι ένα ανθεκτικό φυτό που αντέχει σε διάφορες συνθήκες και εδάφη. Χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση, την εδαφοκάλυψη κήπων και σε πέτρινες καλλιέργειες. Αντέχει πολύ στην παρατεταμένη ξηρασία και είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στα φτωχά, άγονα εδάφη.

Εποχή άνθησης

Η εποχή άνθησης του έιναι συνήθως από την άνοιξη έως το καλοκαίρι. Το ακριβές χρονικό πλαίσιο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της εποχής.

Θέση

Προτιμά ηλιόλουστες και ξηρές θέσεις. Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται καλύτερα με πλήρη έκθεση στον ήλιο και όταν λαμβάνει άφθονο ηλιακό φως. Επίσης αντέχει σε ελάχιστες θερμοκρασίες έως -15°C.

Ασθένειες

Η υπερβολική υγρασία στο έδαφος ή κακή αποστράγγιση μπορεί να οδηγήσει σε σάπιση ριζών. Τα μαύρα στίγματα στα φύλλα μπορεί να είναι ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως ασθένεις από μύκητες.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.