Μπιγκνόνια η μεγανθής, αναρριχώμενο με ανθοφορία διαρκείας!

Bignonia, Πορτοκαλί, Λουλούδια

Η Μπιγκνόνια (Bignonia grandiflora) είναι ένα φυλλοβόλο, αναρριχώμενο φυτό με γρήγορη ανάπτυξη. Το μέγιστο ύψος της μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα. Προέρχεται από την Ανατολική Ασία. Είναι ιδανική επιλογή για γρήγορη κάλυψη σε φράχτες, καλαμωτές και πέργκολες.

Περιγραφή φυτού

Τα φύλλα της είναι λεπτά, αντίθετα με οδοντωτές άκρες. Τα άνθη της είναι μεγάλα, πορτοκαλί σε σχήμα τρομπέτας. Η ανθοφορία ξεκινάει την άνοιξη και διαρκεί μέχρι τον χειμώνα. Χρειάζεται υποστήριξη για να αναρριχηθεί.

Bignonia, Λουλούδια, Κήπος, Πέταλα

Φροντίδα φυτού

Τοποθεσία:  

Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και απαιτεί προστασία από τον παγετό και τους ισχυρούς ανέμους. Ευδοκιμεί στο έδαφος, αλλά και σε γλάστρα. Ευδοκιμεί σε πολλούς τύπους εδαφών αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση.

Πότισμα:

Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην ξηρασία. Τα νεαρά φυτά και αυτά που μεγαλώνουν σε γλάστρα πρέπει να ποτίζονται τακτικά το καλοκαίρι.

Λίπασμα:

Για να πετύχετε μεγάλη παραγωγή ανθοφορίας, λιπάνετε τα φυτά σας τακτικά χρησιμοποιώντας ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά ή ένα κοκκώδες λίπασμα. Το κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης προστίθεται στο έδαφος κατά τη φύτευση, ακολουθώντας τις συστάσεις δοσολογίας που αναφέρονται στη συσκευασία.

Τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες και ζαρντινιέρες μπορεί να χρειάζονται πιο συχνή λίπανση για να έχουν καλύτερη εμφάνιση. Εφαρμόστε το λίπασμα την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού (1 φορά τον μήνα). Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε είτε το κοκκώδες λίπασμα σκορπιζοντας το στο έδαφος ανάμεσα στα φυτά και ύστερα ποτίζετε καλά είτε διαλύοντας το υδατοδιαλυτό λίπασμα στο ποτιστήρι.

Ανθεκτικότητα:

Αντέχει στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τους -5°C. Χρειάζεται προσοχή με τους δυνατούς ανέμους. Προσφέρεται για φύτευση σε περιοχές με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση. Αντέχει σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Κλάδεμα:

Απαραίτητη είναι η απομάκρυνση των ξεραμένων και άρρωστων βλαστών, φύλλων στις αρχές της άνοιξης. Εφαρμόζουμε ελαφρύ κλάδεμα διαμόρφωσης για να διατηρήσουμε το σχήμα του.

Ασθένειες και εχθροί

Η μπιγκνόνια είναι αρκετά ανθεκτικό και δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες και έντομα. Σε σπάνιες περιπτώσεις προσβάλλεται από τα έντομα της μελίγκρας.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.