Χαμαιδώρεα το μικρό φοινικοειδές εσωτερικού χώρου!

H χαμαιδώρεα (Chamaedorea elegans) ανήκει στην οικογένεια Arecaceae και θεωρείται μικρό φοινικοειδές. Κατάγεται από το Μεξικό και τις περιοχές της Κεντρικής Αμερικής. Είναι φυτό με αργό ρυθμό ανάπτυξης με τελικό ύψος το 1,5 μέτρο.

Περιγραφή

Αποτελείται από λαμπερά πράσινα φύλλα τα οποία φύονται πάνω σε λεπτούς μίσχους. Τα φύλλα της αποτελούνται από φυλλάρια, τα οποία φύονται αντιδιαμετρικά του κεντρικού στελέχους. Η χαμαιδώρεα ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Απορροφά τοξικές ουσίες όπως φορμαλδεΰδη και βενζόλιο και εμπλουτίζει τον αέρα με οξυγόνο.

green plant on white background

Φροντίδα

Τοποθεσία: Προτιμά το έμμεσο ηλιακό φως καθώς αν εκτεθεί απευθείας στον ήλιο θα προκληθούν εγκαύματα στα φύλλα της. Επίσης ευδοκιμεί σε θέσεις απαλλαγμένες από ρεύματα αέρα και κλιματιστικού.

Έδαφος:  Χρειάζεται χώμα με καλή αποστράγγιση καθώς χρησιμοποιώντας βαριά κι αργιλώδη χώματα υπάρχει κίνδυνος σήψης των ριζών.

Πότισμα:  Το πότισμά της πρέπει να γίνεται με μέτρια συχνότητα, ελέγχοντας πρώτα αν το χώμα στη γλάστρα είναι στεγνό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να ψεκάζονται τα φύλλα με νερό για να διατηρείται η υγρασία και να αποφεύγεται η ξήρανση τους.

Λίπασμα:  Η λίπανση του γίνεται μια φορά το μήνα κατά την περίοδο φθινόπωρο με άνοιξη. Με αποτέλεσμα να διατηρείται το φύλλωμά της πλούσιο και εύρωστο. Ιδανικό σκεύασμα είναι το υδατοδιαλυτό λίπασμα για πράσινα φυτά.

Κλάδεμα: Δεν χρειάζεται κλάδεμα. Αφαιρούνται τα ξερά φύλλα για να διατηρήσετε φυτό σας υγιές.

Ασθένειες και έντομα: Μπορεί να προσβληθεί από κοκκοειδή έντομα. Για την αντιμετώπισή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φυτοπροστατευτικό σκεύασμα που θα σας προτείνει γεωπόνος.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.