Διφενμπάχια το φυτό με το εντυπωσιακό φύλλωμα!

Η Διφενμπάχια (Dieffenbachia sp.) ανήκει στην οικογένεια των αροειδών. Προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Είναι αειθαλές, ποώδες φυτό με μέτρια ανάπτυξη.

Περιγραφή του φυτού

Το φύλλωμα του είναι εντυπωσιακό λόγω των χρωματικών συνδιασμών. Πάνω στα φύλλα της μπορεί να έχει κηλίδες, στίγματα ή γραμμές σε πράσινο, κιτρινοπράσινο και κρεμ χρώμα. Η διφενμπάχια μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια. Είναι ιδανική για μεγάλους χώρους, διότι το ύψος της μπορεί να φτάσει το1,5 μ. Όταν ανθίσει, τα φύλλα σταματούν να βγαίνουν!

Φροντίδα του φυτού

Τοποθεσία

Η διφενμπάχια χρειάζεται ένα φωτεινό σημείο χωρίς να χτυπούν οι ηλιακές ακτίνες. Να τοποθετείτε μακριά από τα ρεύματα και τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Αναπτύσσεται ιδανικά σε θερμοκρασία από τους 18 – 28°C, ενώ σε χαμηλότερες θερμοκρασίες  χάνει την ευρωστία του.

Πότισμα

Κατά τη βλαστική περίοδο θέλει άφθονο πότισμα, ενώ την περίοδο της ανάπαυσης μέτριο πότισμα.

Tip

Ψεκάστε τακτικά τα φύλλα της με χλιαρό νερό για περισσότερη υγρασία. Ιδανικό είναι το συχνό σκούπισμα των φύλλων με ένα νωπό πανί ώστε να καθαρίζονται από τη σκόνη. Ακόμα, βοηθά το φυτό να αναπνέει καλύτερα και να παρουσιάζει ανάπτυξη.

Λίπανση

Χρειάζεται λίπασμα μία φορά το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το καλοκαίρι χρειάζεται λίπασμα κάθε 1-2 βδομάδες. Ιδανικό σκεύασμα είναι το υδατοδιαλυτό λίπασμα για πράσινα φυτά.

Κλάδεμα

Το καλοκαίρι να γίνεται αφαίρεση παλιών και μεγαλύτερων φύλλων.

Εχθροί και Ασθένειες

Οι πιο κοινοί εχθροί της διφενμπάχια είναι ο τετράνυχος και η ψώρα. Ενώ το υπερβολικό πότισμα ευνοεί την εμφάνιση των μυκήτων με αποτέλεσμα το σάπισμα των ριζών και τέλος το μαρασμό του φυτού.

Προσοχή!!

Η διφενμπάχια είναι τοξικό φυτό για τις γάτες και τους σκύλους. Σε περίπτωση κατάποσης μπορεί να προκληθεί ισχυρή αίσθηση καψίματος και ερεθισμός του δέρματος και των βλεννογόνων.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.