Τα είδη των κάκτων που ανθίζουν!

Οι κάκτοι είναι εξωτικά φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των Κακτοειδών (Cactaceae). Δεν έχουν φύλλα, αλλά αγκάθια που εμποδίζουν τα φυτοφάγα ζώα και φέρουν μοναδικά άνθη που παραμένουν ανοιχτά μόνο για λίγες μέρες. Κάποια από τα είδη των κάκτων που ανθίζουν είναι τα εξής:

Echinopsis oxygona

Easter Lily Cactus with flowers in full bloom (Echinopsis oxygona) Easter Lily Cactus with flowers in full bloom (Echinopsis oxygona) Echinopsis oxygona stock pictures, royalty-free photos & images

Προέρχεται από τη Νότια Αμερική και το γένος του περιλαμβάνει συνολικά 150 είδη, τα περισσότερα από τα οποία δεν υπερβαίνουν τα δύο μέτρα σε ύψος. Τα άνθη του είναι από τα μεγαλύτερα της οικογένειας κάκτων με διάμετρο 5 εκ. με λευκό, ροζ ή κίτρινο χρώμα.

Ferocactus wislizeni

FEROCACTUS WISLIZENI JOSHUA TREE FEROCACTUS WISLIZENI, the botanical name for the arizona barrel cactus, produces attractive brilliant displays of red orange blooms during the hot summer months in joshua tree. Ferocactus wislizeni stock pictures, royalty-free photos & images

Προέρχεται από τις ερήμους της Καλιφόρνιας και της Μπάχα Καλιφόρνια, της Αριζόνα, της νότιας Νεβάδας και του Μεξικού και είναι ένα από τα πιο καλλιεργημένα φυτά κάκτων για την αδιαμφισβήτητη διακοσμητική αξία τους. Φέρουν συνήθως μικρά άνθη που φαίνεται να κρύβονται πίσω από τα αγκάθια.

Gymnocalycium quehlianum

White flower of cactus gymnocalycium quehlianum on a black background (copy space) White flower of cactus gymnocalycium quehlianum on a black background (copy space) Gymnocalycium quehlianum stock pictures, royalty-free photos & images

Πρόερχεται από την Αργεντινή, μέρος της Ουρουγουάης, της Παραγουάης, της νοτιοδυτικής Βολιβίας και της Βραζιλίας. Το γένος περιλαμβάνει 70 είδη και κάποια από αυτά φέρουν λευκά, λιλά, ροζ ή κόκκινα άνθη.

Mammillaria swinglei

purple flower on brown nest

Προέρχεται από τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τις ακτές της Βενεζουέλας. Είναι το μεγαλύτερο γένος κάκτων καθώς περιέχει περισσότερα από 350 είδη, κάποια εκ των οποίων φτάνουν σε ύψος τα 60 εκ. με μικρά λευκά, ροζ ή κόκκινα άνθη.

Notocactus Tenuicylindrica

Notocactus Warasii or Parodia Warasii with blooming large yellow flowers and short cylindrical dark green stem with spines down the ribs against brown rock background in a botanical garden. Notocactus Warasii or Parodia Warasii with blooming large yellow flowers and short cylindrical dark green stem with spines down the ribs against brown rock background in a botanical garden. Notocactus stock pictures, royalty-free photos & images

Προέρχεται από την Κολομβία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Βραζιλία, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Το γένος αποτελείται από 50 είδη και κάποια από αυτά φέρουν πολλά κίτρινα, λευκά ή ροζ άνθη.

Tephrocactus geometricus

Cactus Tephrocactus geometricus with flower isolated on Black. Cactus Tephrocactus geometricus with flower isolated on Black tephrocactus geometricus stock pictures, royalty-free photos & images

Προέρχεται από την Αργεντινή και φέρει μεγάλα λευκά-ροζ άνθη με διάμετρο έως 4 εκ.

TIPS:

Εάν έχετε κάποιο από τα είδη των κάκτων που ανθίζουν ακολουθήστε τις συμβουλές μας ώστε σύντομα να γεμίσουν με άνθη!

Τοποθεσία

Πρέπει να βρίσκονται σε μια θέση όπου το άμεσο ηλιακό φως τους χτυπά, όχι μόνο για άνθηση, αλλά και για βέλτιστη ανάπτυξη.

Υπόστρωμα

Το υπόστρωμα πρέπει να παρέχει καλό αερισμό και αποστράγγιση. Αναπτύσσονται σε αμμώδη και πορώδη εδάφη. Στο εμπόριο διατίθονται υποστρώματα κατάλληλα για κάκτους και παχύφυτα.

Πότισμα

Οι κάκτοι δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε νερό, όμως το καλοκαίρι οι απαιτήσεις τους μεγαλώνουν με την αύξηση της θερμοκρασίας. Το χειμώνα το πότισμα πρέπει να ελαττώνεται σημαντικά. Κάθε εποχή όμως πρέπει να γίνεται έλεγχος του υποστρώματος πριν από το πότισμα.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.