Καλιμπραχόα “Million Bells” το ανοιξιάτικο φυτό με την πλούσια ανθοφορία.

Περιγραφή

Η Καλιμπραχόα (Calibrachoa) “Million Bells” ανήκει στην οικογένεια Solanaceae. Στην ίδια οικογένεια ανήκει το σουρφίνι και η πετούνια. Κατάγεται από τη Νότια Αμερική. Η καλιμπραχόα είναι ετήσιο φυτό, κυρίως χρησιμοποιείται για κρεμαστό. Το μέγιστο μέγεθός του είναι 40 cm. Έχει μακρύς και μαλακούς μίσχους με μικρά, πράσινα φύλλα. Η άνθιση του διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στα άνθη. Μπορεί να είναι άσπρα, κόκκινα, ροζ, μωβ ή πορτοκαλί. 

Αποτελεί ιδανική επιλογή για κρεμαστά καλάθια, ζαρντινιέρες, γλάστρες, βραχόκηπους εξαιτίας της πλούσιας ανθοφορίας του.

yellow and red flowers in tilt shift lens

Φροντίδα

  • Τοποθεσία: Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε όλους τους τύπους εδαφών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση το έδαφος να είναι με καλή αποστράγγιση και ουδέτερο pH. Προτιμά θέσεις με ήλιο ή μέτρια σκιά. Σε ηλιόλουστες θέσεις αναπτύσσεται καλύτερα και παράγει περισσότερα άνθη.
  • Πότισμα: Χρειάζεται πότισμα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.
  • Λίπανση: Για να πετύχετε μεγάλη παραγωγή ανθοφορίας, λιπάνετε τα φυτά σας τακτικά χρησιμοποιώντας ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα ή ένα κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. Το κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης προστίθεται στο έδαφος κατά τη φύτευση, ακολουθώντας τις συστάσεις δοσολογίας που αναφέρονται στη συσκευασία. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες και ζαρντινιέρες μπορεί να χρειάζονται πιο συχνή λίπανση για να έχουν καλύτερη εμφάνιση. Εφαρμόστε το λίπασμα την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού (1 φορά τον μήνα). Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε είτε το κοκκώδες λίπασμα σκορπιζοντας το στο έδαφος ανάμεσα στα φυτά και ύστερα ποτίζετε καλά είτε διαλύοντας το υδατοδιαλυτό λίπασμα στο ποτιστήρι.
  • Κλάδεμα: Χρειάζεται να αφαιρούμε τα λουλούδια που έχουν μαραθεί για να διατηρούν τη ζωτικότητα τους και να έχουν παρατεταμένη ανθοφορία. Μέσα στο καλοκαίρι, όταν η πρώτη ανθοφορία έχει ολοκληρωθεί, κορυφολογούμε (κόβουμε την άκρη των βλαστών ανάμεσα από τα λουλούδια) την σκεύολα για να ενθαρρύνουμε τη νέα βλάστηση, και να δημιουργήσουμε πιο πυκνά φυτά με πλούσια ανθοφορία.

Προσοχή!!

Η καλιμπραχόα είναι ευαίσθητη στις μυκητιάσεις οπότε να αποφεύγεται το υπερβολικό πότισμα.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.