Αγάπανθος, ένας εντυπωσιακός κρίνος για τον κήπο σας!!

African Lily Of The Valley, Agapanthus

Περιγραφή

Ο αγάπανθος (Agapanthus africanus) γνωστός και ως κρίνος της Αφρικής και κρίνος του Νείλου. Το γένος περιλαμβάνει περισσότερα από σαράντα είδη βολβωδών φυτών. Ανήκει στην οικογένεια Amaryllidaceae. Προέρχεται από την Νότια Αφρική.

Είναι πολυετές βολβώδες φυτό με αργό ρυθμό ανάπτυξης. Το ύψος του φυτού φτάνει τα 0,60-0,80 μ. Τα φύλλα του είναι σκουροπράσινα, λογχοειδή και γυαλιστερά. Εκφύονται από το έδαφος και το μέγεθος τους είναι 0,40-0,60 μ.

Τα άνθη του έχουν μπλε ή λευκό χρώμα με κωνικό σχήμα που εμφανίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκφύονται από το κέντρο των φύλλων σε μεγάλες σφαιρικές ταξιανθίες, οι οποίες αποτελούνται από 20-30 άνθη και φτάνουν το 1 μ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 0635be_628f81a28e78440cba397a0654f3d5bdmv2_d_4000_6000_s_4_2-scaled-1-683x1024.jpg

Φροντίδα Φυτού

Τοποθεσία: Αναπτύσσεται σε ήπια κλίματα και σε ηλιόλουστες θέσεις, αλλά αντέχει και σε ημισκιά. Αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες. Προτιμά τα γόνιμα, υγρά και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Αντέχει σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Πότισμα: Χρειάζεται κανονικό πότισμα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και πιο συχνό το καλοκαίρι. Το χειμώνα σταματάει το πότισμα.

Κλάδεμα: Δεν χρειάζεται κλάδεμα. Αφαιρούνται τα ξερά φύλλα στο τέλος του φθινοπώρου και η ταξιανθία του στις αρχές της άνοιξης.

Λίπανση: Είναι φυτό με μέτριες απαιτήσεις σε λίπανση. Χρειάζεται λίπανση δύο φορές το χρόνο μία φορά στην αρχή της άνοιξης και μία φορά στις αρχές του καλοκαιριού. Ιδανικό σκεύασμα είναι ένα ισορροπημένο λίπασμα.

Πολλαπλασιασμός: Πολλαπλασιάζεται είτε με διαίρεση των ριζών είτε με σπόρους. Η διαίρεση των ριζών γίνεται στο τέλος της άνοιξης πριν την άνθηση κάθε 4 με 6 χρόνια.

Οι σπόροι συλλέγονται το φθινόπωρο και φυτεύονται στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Η άνθηση των φυτών χρειάζεται περίπου 3 χρόνια.

Agapanthus, Flower, Bloom, Blue, Purple

Εχθροί και ασθένειες

Είναι ανθεκτικό φυτό. Ο πιο συνηθισμένος εχθρός είναι το υπερβολικό πότισμα! Με αποτέλεσμα οι ρίζες να σαπίσουν και τα φύλλα του να πέσουν. Μπορεί να εμφανιστούν ακάρεα, ψείρες και σαλιγκάρια στα φύλλα του. Μπορεί να προσβληθεί από τετράνυχο και θρίπες.

Οι πιο συχνές προσβολές είναι από βοτρύτη και ωίδιο.

Tip:

Ο χυμός των φύλλων μπορεί να προκαλέσει κνησμό σε άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα. Οπότε κατά την αφαίρεση των φύλλων να φοράτε γάντια..

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.