Συμβουλές για ένα μόνιμα πράσινο μπαλκόνι!

brown woven chair near green plant

Παρατηρήστε τον προσανατολισμό του μπαλκονιού σας.

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε πόσες ώρες ήλιου την ημέρα δέχεται το μπαλκόνι σας. Δώστε προσοχή και στο έμμεσο φως. Ακόμη και ένα μπαλκόνι με βόρειο προσανατολισμό μπορεί να είναι ένα ευτυχισμένο σπίτι για πολλά φυτά εάν υπάρχει αρκετό έμμεσο φως.

Επιλέξτε τις ιδανικές γλάστρες.

Οι γλάστρες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε να έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις για τα φυτά της επιλογής σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχουν επαρκή αποστράγγιση.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο υπόστρωμα.

Τα φυτά σας χρειάζονται χώμα που να τους παρέχει επαρκή αερισμό και μια ισορροπημένη συγκράτηση νερού. Επίσης, συγκεκριμένα είδη φυτών, όπως τα οξύφιλα (καμέλια, ορτανσία, ροδόδεντρο, αζαλέα, γαρδένια) και τα παχύφυτα έχουν ανάγκη από ειδικό υπόστρωμα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν βιάζεστε να ποτίσετε.

Το υπερβολικό πότισμα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Ελέγξε το χώμα στις γλάστρες πριν ξεκινήσετε το πότισμα και ποτίζετε μόνο αυτά που είναι στεγνά. Αποφύγετε το πότισμα τις μεσημβρινές ώρες.

Εφοδιάστε τα φυτά σας με λίπασμα.

Τα φυτά σας, εκτός από νερό, χρειάζονται και “φαγητό”. Καλό είναι να διατηρείτε ένα σχολαστικό πρόγραμμα λίπανσης στα φυτά σας, ειδικά τους φθινοπωρινούς κι ανοιξιάτικους μήνες. Το καλοκαίρι και τον χειμώνα οι ανάγκες τους είναι περιορισμένες.

Προστατέψτε τα φυτά σας τον χειμώνα.

Συγκεντρώστε τις γλάστρες σε ομάδες  και καλύψτε με προστατευτικά καλύμματα καθ’όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αν υπάρχει η δυνατότητα, προφυλάξτε τις γλάστρες σας σε εσωτερικούς χώρους.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.