Φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια!

5e07d2dc-e138-4f0e-b9be-5198b7fc9d5d

Τα νεαρά κρεμμύδια με το πράσινο φύλλωμα και τον μικρό βολβό είναι πολύ αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα, είτε ωμά είτε μαγειρεμένα. Είναι χαμηλά σε θερμίδες, αφού 6 μικρά, φρέσκα κρεμμυδάκια αντιστοιχούν σε μόλις 25 θερμίδες. Η πλειοψηφία αυτών των θερμίδων προέρχονται από τους υδατάνθρακες αφού ένα φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχει 4 γραμμάρια υδατανθράκων αλλά και 1,3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Τι θρεπτικά συστατικά περιέχουν???

  • Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
  • Περιέχουν καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Η βιταμίνη Α παίζει κεντρικό ρόλο στην υγιή όραση ενώ η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη συνεργάζονται και αυτές για να κρατήσουν τα μάτια μας υγιή.
  • Οι βιταμίνες C και Κ που περιέχονται στα κρεμμυδάκια προάγουν την υγεία του σκελετού μας. Η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να συνθέσει το κολλαγόνο που κρατά τα οστά μας δυνατά, ενώ η βιταμίνη Κ βοηθά το σώμα μας να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο που χρειάζεται για να διατηρηθεί η οστική πυκνότητα. Η βιταμίνη Κ ελέγχει επίσης την πήξη του αίματος, ενώ η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τους ιστούς μας από τη φθορά.
  • Οι βιταμίνη C και βιταμίνη Α που περιέχουν, έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα με υψηλή αντιοξειδωτική συγκέντρωση συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
727762e2-8e02-415d-9621-a61446a4c908

Καλλιεργητική τεχνική

Η φύτευση του κοκκαριού γίνεται τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο και Φεβρουάριο με Μάρτιο.

Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 7 εκατοστά φυτό από φυτό εντός της γραμμής και  20 εκατοστά περίπου γραμμή από γραμμή. Το βάθος σποράς είναι 2 εκατοστά. Το έδαφος που θα επιλεγεί πρέπει να στραγγίζει καλά και να είναι μεσαίας και ελαφριάς σύστασης με υψηλή οργανική ουσία. Οι ιδανικές θερμοκρασίες ανάπτυξης είναι 10 °C με 24 °C. Για την συγκομιδή του κρεμμυδιού απαιτούνται περίπου 30 με 60 ημέρες αναλόγως τις θερμοκρασίες και το μέγεθος του κοκκαριού. Το μέγεθος του κρεμμυδιού περίπου να έχει 1 εκατοστό διάμετρο. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.