Φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια!

5e07d2dc-e138-4f0e-b9be-5198b7fc9d5d

Τα νεαρά κρεμμύδια με το πράσινο φύλλωμα και τον μικρό βολβό είναι πολύ αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα, είτε ωμά είτε μαγειρεμένα. Είναι χαμηλά σε θερμίδες, αφού 6 μικρά, φρέσκα κρεμμυδάκια αντιστοιχούν σε μόλις 25 θερμίδες. Η πλειοψηφία αυτών των θερμίδων προέρχονται από τους υδατάνθρακες αφού ένα φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχει 4 γραμμάρια υδατανθράκων αλλά και 1,3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Τι θρεπτικά συστατικά περιέχουν???

  • Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
  • Περιέχουν καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Η βιταμίνη Α παίζει κεντρικό ρόλο στην υγιή όραση ενώ η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη συνεργάζονται και αυτές για να κρατήσουν τα μάτια μας υγιή.
  • Οι βιταμίνες C και Κ που περιέχονται στα κρεμμυδάκια προάγουν την υγεία του σκελετού μας. Η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να συνθέσει το κολλαγόνο που κρατά τα οστά μας δυνατά, ενώ η βιταμίνη Κ βοηθά το σώμα μας να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο που χρειάζεται για να διατηρηθεί η οστική πυκνότητα. Η βιταμίνη Κ ελέγχει επίσης την πήξη του αίματος, ενώ η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει τους ιστούς μας από τη φθορά.
  • Οι βιταμίνη C και βιταμίνη Α που περιέχουν, έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα με υψηλή αντιοξειδωτική συγκέντρωση συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
727762e2-8e02-415d-9621-a61446a4c908

Καλλιεργητική τεχνική

Η φύτευση του κοκκαριού γίνεται τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο και Φεβρουάριο με Μάρτιο.

Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 7 εκατοστά φυτό από φυτό εντός της γραμμής και  20 εκατοστά περίπου γραμμή από γραμμή. Το βάθος σποράς είναι 2 εκατοστά. Το έδαφος που θα επιλεγεί πρέπει να στραγγίζει καλά και να είναι μεσαίας και ελαφριάς σύστασης με υψηλή οργανική ουσία. Οι ιδανικές θερμοκρασίες ανάπτυξης είναι 10 °C με 24 °C. Για την συγκομιδή του κρεμμυδιού απαιτούνται περίπου 30 με 60 ημέρες αναλόγως τις θερμοκρασίες και το μέγεθος του κοκκαριού. Το μέγεθος του κρεμμυδιού περίπου να έχει 1 εκατοστό διάμετρο. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
GreekEnglish
You cannot copy content of this page
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.