Μεταφύτευση φυτού από το έδαφος σε γλάστρα!

e92ab770-6e46-4eeb-83ad-646b24d6b690

Μπορώ να μεταφυτεύσω ένα φυτό του κήπου από το έδαφος σε γλάστρα? Αυτό είναι ένα ερώτημα που μας έχει απασχολήσει πολλές φορές. Μπορεί να συμβεί όμως αυτό?

Λοιπόν, η μεταφύτευση από το χώμα σε γλάστρες είναι δύσκολη και επιζήμια για τα φυτά. Σίγουρα για τους θάμνους είναι πιο εύκολο (ειδικά αν δεν έχουν αναπτυχθεί πολύ) σε σχέση με τα δέντρα.

Η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να γίνει την άνοιξη που τα φυτά αναπτύσσονται γρηγορότερα αλλά το φθινόπωρο προς το χειμώνα. Σίγουρα θα χάσουν μέρος του ριζικού συστήματος αλλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα προλάβουν να επουλώσουν τις πληγές τους και να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον. Αρχικά θα πρέπει να σκάψετε τη μπάλα χώματος. Μετρήστε περίπου τη διάμετρο του κεντρικού κορμού και υπολογίστε η μπάλα να έχει διάμετρο 10 φορές μεγαλύτερη και βάθος 50 cm. Με ένα φτυάρι σκάψτε τη μπάλα και κόψτε τις ρίζες που εμποδίζουν το σκάψιμο με ένα κλαδευτήρι. Κάτω από τη μπάλα πρέπει να τοποθετηθεί ύφασμα ή λινάτσα, ώστε να μη διαλυθεί κατά τη μεταφύτευση. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη και μάλλον θα χρειαστούν πάνω από δύο άτομα. Υπολογίστε ότι το χώμα είναι βαρύ. Για τις λεμονιές, αν είναι μεγάλες και τελικά αποφασίσετε να τις μεταφέρετε, προτιμήστε κάποιο άλλο σημείου του κήπου, αλλιώς θα χρειαστείτε πολύ μεγάλες γλάστρες. Μετά τη μεταφύτευση ακολουθεί πότισμα και το χώμα πρέπει να παραμένει υγρό για 15 περίπου μέρες.

Πηγή: gardenguide.gr

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.