Οι χρήσεις της κανέλας στα φυτά μας!

101daff1-098f-40c3-ada5-20fb346c0ee4

Η κανέλα είναι ένα είδος μπαχαρικού που προέρχεται από τη Σρι Λάνκα. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η κανέλα έχει θαυμάσιες ιδιότητες, που βρίσκουν εφαρμογές στην υγεία και στην ομορφιά. Η κανέλα όμως μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο και στη φροντίδα των φυτών.

Η κανέλα αποτελεί φυσικό μυκητοκτόνο, μπορείτε να εξαλείψετε μύκητες και έντομα, να προστατέψετε τα φυτά σας και να βοηθήσετε στην επούλωση μικρών πληγών χρησιμοποιώντας τη. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά όλες τις χρήσεις της.

1. Προστασία φυτών από έντομα

Πολλές φορές στα φυτά μας συγκεντρώνονται διάφορα έντομα όπως μυρμήγκια, κουνούπια και διάφορα άλλα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά χρησιμοποιώντας λίγη κανέλα.

Για να κρατήσετε αυτά τα παράσιτα υπό έλεγχο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη κανέλα γύρω από το φυτό ή στα σημεία από όπου θέλετε να εξαλείψετε αυτά τα ανεπιθύμητα έντομα.

5d49dbf1-3640-4e20-af6e-b5d56ad8d127

2. Προστασία φυτών από μύκητες

Εκτός από τα έντομα όμως, η κανέλα προσφέρει προστασία και από μύκητες. Αν δείτε ίχνη μούχλας και μυκήτων στα φυτά σας, απλώς ρίξτε σε αυτά λίγη τριμμένη κανέλα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των μυκήτων ή της μούχλας.

3. Άγρια μανιτάρια

Στα μανιτάρια δεν αρέσει καθόλου η κανέλα. Επομένως αντί να τα βγάζετε με το χέρι μπορείτε απλά να ρίξετε σκόνη κανέλας.

4. Θεραπεία των πληγών των φυτών

Αν έχετε κλαδέψει υπερβολικά τα φυτά ή, αν αφαιρώντας ζιζάνια, παραμελήσατε και τραυματίσατε τα φυτά σας, μπορείτε να τα βοηθήσετε να θεραπευτούν ρίχνοντας κανέλα στην πληγή. Αυτό θα προλάβει τις ασθένειες ή την περαιτέρω βλάβη του φυτού και θα επιταχύνει τη διαδικασία ίασής του.

5. Ορμόνη για τη ρίζα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη κανέλας ως ορμόνη στα μοσχεύματα που θέλετε να φυτέψετε ώστε να τα βοηθήσετε να εκπτύξουν τις ρίζες τους.

24b16d55-9606-4027-90f7-8370cf6e4e41
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.