Πανδωρέα, ένα όμορφο αναρριχώμενο φυτό

Η Πανδωρέα (Pandorea jasminoides),είναι ένα αναρριχώμενο φυτό από την οικογένεια των Bignoniaceae. Κατάγεται από τις περιοχές της Αυστραλίας και είναι γνωστό για την εντυπωσιακή του ανθοφορία και το γρήγορο ρυθμό ανάπτυξής του.

Φύλλα

Τα φύλλα της είναι πράσινα και λαμπερά. Είναι συνήθως σύνθετα, με αντίθετα ή απέναντι συμμετρικά φύλλα τα οποία διατηρεί για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Άνθη

Τα ανθή της είναι εντυπωσιακά, μεγάλα και αρωματικά. Εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι και παρουσιάζουν μια ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του λευκού, του ροζ και του φούξια.

Θέση

Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις με νοτιοδυτική έκθεση, προστατευμένες από κρύους και δυνατούς ανέμους. Χρειάζεται εδάφη με καλή αποστράγγιση.

Πότισμα

Χρειάζεται τακτικό ποτίσμα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της, ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά τη φύτευσή της.

Ανθεκτικότητα

Η πανδώρεια είναι φυτό, ικανό να αντέξει στην ξηρασία. Δεν αντέχει καθόλου το κρύο και είναι ευαίσθητο στους χειμερινούς παγετούς.

Συντήρηση και φροντίδα

Η φροντίδα της είναι σχετικά απλή. Απαιτείται τακτικό προσεκτικό ποτίσμα κατά την εγκατάσταση της και το χειμώνα πρέπει να καλύπτεται ή να μετακινείται σε προστατευμένο μέρος.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.