Κοράλλι, ένα διαφορετικό φυτό

Το Κοράλλι (Russelia equisetiformis), είναι ένα ημιαειθαλές, ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Scrophulariaceae, αν και πλέον ταξινομείται στην οικογένεια των Plantaginaceae. Προέρχεται από τις θερμές και ξηρές περιοχές του Μεξικό και της Κεντρικής Αμερικής, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των κηπουρών και των λάτρεις της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φύλλωμα

Το φυλλωμα του είναι ανθεκτικό και λεπτό, με φύλλα που μοιάζουν με βελόνες. Τα φύλλα αυτά είναι πράσινα και σχεδόν αόρατα λόγω της εκθαμβωτικής εμφάνισης των άνθων του φυτού.

Άνθη

Τα άνθη του είναι το πιο εντυπωσιακό του χαρακτηριστικό. Εμφανίζονται σε πολλά κλάδια και είναι μικρά, σωληνωτά, με φωτεινά χρώματα όπως το κόκκινο, το κίτρινο ή το πορτοκαλί, δημιουργώντας ένα όμορφο θέαμα. Η ανθοφορία του γίνεται το καλοκαίρι.

Θέση

Ευδοκιμεί σε πλούσια και στραγγισμένα εδάφη και προτιμά ημισκιερές θέσεις. Το κοράλι φυτεύεται συνήθως σε γλάστρα αλλά μπορεί να φυτευτεί και στον κήπο σε ζεστές περιοχές.

Πότισμα

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της, χρειάζεται τακτικό ποτίσμα, αλλά είναι ανθεκτική σε μικρές περίοδους ξηρασίας.

Ανθεκτικότητα

Δεν είναι τόσο ανθεκτικό σαν φυτό, σε πολύ ζεστές περιοχές, καλό είναι να προστατεύεται από τον δυνατό ήλιο και από τους δυνατούς παγετούς.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.