Τιμπουκίνα, ένα μαγευτικό φυτό

Η Τιμπουκίνα (Tibouchina urvilleana), είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που μαγεύει με τις λαμπερές του ανθοφορίες και τη ζωηρή του παρουσία. Ανήκει στην οικογένεια των Melastomataceae και έχει καταγωγή από τη νότια Βραζιλία. Είναι ένας μεσαίος θάμνος που φέρνει μαζί του μεγάλα, φωτεινά, μοβ ή μπλε άνθη που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της του καλοκαιριού μέχρι και το χειμώνα (από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο). Τα άνθη της τιμπουκίνας είναι ανθεκτικά και παραμένουν για αρκετό διάστημα, προσφέροντας ένα θεαματικό θέαμα στον κήπο. Το ύψος του φτάνει από 2,5 έως 4 μέτρα και το πλάτος από 1,5 έως 2,5 μέτρα.

Θέση

Προτιμάει μια ημισκιερή θέση στον κήπο. Μπορεί να αναπτυχθεί επιτυχώς κάτω από δένδρα ή σε περιοχές που παρέχουν προστασία από τον άμεσο ήλιο. Η άμεση έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα της.

Πότισμα

Δεν είναι απαιτητική ως προς το πότισμα, αλλά θα πρέπει να παρέχετε επαρκή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έδαφος

Προτιμάει ελαφρώς οξύ έδαφος με καλή αποστράγγιση. Μπορεί να αναπτυχθεί επιτυχώς σε ποικίλα εδάφη, αλλά προτιμάει τα εδάφη που είναι πλούσια σε οργανική ύλη.

Ανθεκτικότητα

Δεν είναι ανθεκτικό φυτό στον παγετό. Αντέχει σε μέτριες θερμοκρασίες και μπορεί να ανθίσει ακόμα και σε περιοχές με υγρό κλίμα.

Συντήρηση και φροντίδα

Την άνοιξη, αφού περάσει ο κίνδυνος παγετών, μπορούμε αν θέλουμε να την κλαδέψουμε, για να διατηρήσουμε το σχήμα και το μέγεθός της.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.