Σχίνος, ο θάμνος με τα κόκκινα άνθη

Ο Σχίνος (Pistacia lentiscus) είναι ένας αειθαλής θάμνος μεγάλης ανάπτυξης, ανήκει στην οικογένεια Anacardiaceae και έχει καταγωγή από την Μεσόγειο. Έχει φύλλωμα σκούρο πράσινο και εξαιρετικά πυκνό, όμορφα κόκκινα άνθη που εμφανίζονται από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Το ύψος του φτάνει τα 5m και η διάμετρος του τα 3m.

Θέση

Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις ή εκείνες με ελφριά σκιά. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε θέσεις με πλήρη σκιά και θερμοκρασίες κάτω από -7°C. Μπορεί να μεγαλώσει επίσης και σε παραθαλλάσιες θέσεις.

Πότισμα

Δεν έχει ανάγκη από πολύ πότισμα,  να θυμάστε να τον ποτίζετε τους καλοκαιρινούς μήνες, κάπως παραπάνω μάλιστα τα πρώτα δύο χρόνια από την εγκατάστασή του, για να διατηρείται ωραία η όψη του.

Έδαφος

Ο σχίνος ευδοκιμεί σε όλους τους τύπους εδαφών, αρκεί να στραγγίζουν καλά. Περισσότερο από όλα όμως, προτιμά τα αμμώδη ή πηλώδη χώματα.

Ανθεκτικότητα

Είναι φυτό ιδιαιτέρως εύκολης καλλιέργειας, πολύ ανθεκτικό σε σχέση με εχθρούς και ασθένειες και δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου φροντίδα. Μόλις εγκατασταθεί σε μια θέση είναι πολύ ανθεκτικός στην ξηρασία.

Συντήρηση και φροντίδα

Η φροντίδα του είναι ιδιαίτερα απλή. Δεν χρειάζεται κλάδεμα και συνήθως δεν συναντά προβλήματα από έντομα ή ασθένειες.

Κατάλληλο για

Φυτοφράκτες και φυσικά όρια, εξοχικούς μεσογειακούς κήπους, φυτεύσεις που θυμίζουν φυσική βλάστηση, κήπους χαμηλής συντήρησης, ξηρικούς κήπους και κήπους νησιώτικου στυλ.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.