Δίανθος, το ροζ μαξιλάρι.

Ο Dianthus Corsicus (Δίανθος ο κορσικός) είναι ένα μικρό αειθαλές πολυετές φυτό, από την οικογένεια Caryophyllaceae. Είναι απο το νησί της Κορσικής, όπως λέει και το όνομα, το οποίο βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έχει πυκνό φύλλωμα από γαλαζοπράσινα φύλλα και τα άνθη του συνήθως έχουν σκούρο ροζ χρώμα. Το ύψος που μπορεί να φτάσει είναι 15 εκ. και το πλάτος του 30 εκ.

Θέση

Είναι προσαρμοσμένο να αναπτύσσεται σε βραχώδεις και ορεινές περιοχές, αντέχει την ξηρασία και τη πλήρη έκθεση στον ήλιο. Ένα από τα φυτα που είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους και κήπους.

Εποχή άνθησης

Η εποχή άνθησης του Dianthus corsicus είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ένα πλήθος από σκούρα ροζ άνθη ξεπροβάλλουν από το έδαφος με πλούσιο φύλλωμα παίρνοντας το σχήμα μια μικρής ομπρέλας.

Ανθεκτικότητα

Είναι ανθεκτικό και μπορεί να ζήσει σε θερμοκρασίες έως -10°C, εφόσον το έδαφος να μην έχει υγρασία. Ευδοκιμεί καλύτερα σε ζεστά και με ήλιο μέρη. Βέβαια, η παροχή μερικής σκιάς κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας μπορεί να προστατεύσει το φυτό από την υπερβολική ζέστη και το έντονο ηλιακό φως .

Ασθένειες

Βακτήρια, μύκητες και ιοί μπορούν να επηρεάσουν τα φύλλα προκαλώντας τα να σημιουργηθούν καφέ ή μαύρες κηλίδες.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.