Μουσμουλιά, ένα ξεχωριστό καρποφόρο δέντρο!

Μούσμουλα Φρούτα, Μούσμουλα, Φρούτα Widl

Η Μουσμουλιά (Eriobotrya japonica) είναι αειθαλές καρποφόρο δέντρο. Προέρχεται από την Κίνα και την Ιαπωνία. Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό για το πλούσιο της φύλλωμα και ως καρποφόρο για τον εύγευστο κίτρινο καρπό της. Το μέγιστο ύψος του δέντρου μπορεί να φτάσει τα 8 μέτρα.

Περιγραφή φυτού

Τα φύλλα της είναι μεγάλα, λογχοειδή και δερματώδη. Είναι σκούρα και γυαλιστερά στην πάνω επιφάνεια και χνουδωτά στην κάτω. Τα άνθη της είναι λευκοκίτρινα με άρωμα πικραμύγδαλου. Η ανθοφορία ξεκινάει από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο και καρποφορεί από Απρίλιο ως Μάιο. Η καρποφορία του δέντρου αρχίζει από τον 6ο – 7ο χρόνο της ζωής του, ενώ σε πλήρη καρποφορία είναι μετά τον 12ο χρόνο. 

Eriobotrya Japonica, Καρπός, Loquat

Φροντίδα φυτού

Έδαφος: Ευδοκιμεί σε βαθιά και γόνιμα εδάφη με καλή αποστράγγιση. Είναι ευαίσθητη σε ασβεστώδη και παραθαλάσσια εδάφη με υψηλή αλατότητα.

Θέση: Προτιμά τις ηλιόλουστες ως ημισκιερές θέσεις φύτευσης, προστατευμένες από τους ισχυρούς ανέμους. Έχει αντοχή μέχρι τους -10°C.

Πότισμα: Έχει ανάγκη από μέτριο πότισμα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και τον πρώτο καιρό μέχρι να εγκατασταθεί στη θέση της.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
GreekEnglish
error: Content is protected !!
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.