Μπιγκόνια, ένα ανθοφόρο φυτό εσωτερικού χώρου!

Μπιγκόνια, Λουλούδι, Υπέροχη

Η Μπιγκόνια (Begonia semperflorens) είναι ένα πολυετές, ποώδες ανθοφόρο. Είναι φυτό εσωτερικού χώρου και παρουσιάζει με χαμηλή ανάπτυξη. Το μέγιστο ύψος της μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά. Προέρχεται από την κεντρική και νότια Αμερική.

Περιγραφή φυτού

Τα φύλλα της είναι γυαλιστερά και δερματώδη. Τα άνθη της είναι απλά ημίδιπλα ή διπλά με τέσσερα ή πέντε πέταλα και χαρακτηριστικούς κίτρινους στήμονες στο κέντρο τους. Το μέγεθος του φτάνει ως 5 εκατοστά με χρώμα κόκκινο, λευκό, πορτοκαλί, ροζ ή κίτρινο. Η ανθοφορία της ξεκινά από τον Μάιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Φροντίδα φυτού

Έδαφος:

Προτιμά τις ημισκιερές θέσεις φύτευσης. Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε όλους τους τύπους εδαφών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση το έδαφος να είναι με καλή αποστράγγιση.

Πότισμα:

Έχει μέτριες ανάγκες σε νερό, κυρίως την περίοδο της άνθησης. Τον χειμώνα το πότισμα πρέπει να μειώνεται σημαντικά.

Λίπανση:

Για να πετύχετε μεγάλη παραγωγή ανθοφορίας, λιπάνετε τα φυτά σας τακτικά χρησιμοποιώντας ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά. Η μπιγκόνια είναι φυτό που χρειάζεται λίπασμα! Κατά την περίοδο της ανθοφορίας καλό είναι να εφαρμόζεται για πιο πλούσια και συνεχόμενη ανθοφορία.

Κλάδεμα:

Χρειάζεται να αφαιρούμε τα λουλούδια που έχουν μαραθεί για να διατηρούν τη ζωτικότητα τους και να έχουν παρατεταμένη ανθοφορία.

Εχθροί και Ασθένειες

Η μπιγκόνια είναι ανθεκτικό φυτό στις ασθένειες. Σπάνια προσβάλλεται από ακάρεα και αφίδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η περίσσεια υγρασίας, εξαιτίας της μπορεί να εμφανίστεί βοτρύτης, ωΐδιο, σκωριάσεις και άλλες μυκητολογικές ασθένειες.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.