Σπαράγγι, το πράσινο φυτό με τους κόκκινους καρπούς!

Περιγραφή του φυτού

Το Σπαράγγι (Asparagus densiflorus) ανήκει στην οικογένεια Lilliaceae και προέρχεται από την Ανατολική και Νότια Αφρική. Το σπαράγγι είναι φυτό ποώδες, κρεμοκλαδές, πολυετές. Τα φύλλα του έχουν πράσινο σκούρο χρώμα, έχουν σχήμα βελόνας και φέρει αγκάθια στους βλαστούς. Τα άνθη του είναι μικρά λευκά. Η περίοδος ανθοφορία του αρχίζει από τις αρχές της άνοιξης. Οι καρποί του είναι μικροί, σφαιρικοί, κόκκινοι και μη εδώδιμοι.

Φροντίδα του φυτού

Τοποθεσία: Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε όλους τους τύπους εδαφών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απαραίτητη προυπόθεση το έδαφος να είναι με καλή αποστράγγιση. Προτιμά φωτεινές θέσεις. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να καταστρέψει τις “βελόνες” καφετιάζοντας τες, ενώ το ανεπαρκές φως μπορεί να τις κιτρινίσει.

Το σπαράγγι μπορεί να χαρακτηρισθεί είτε σαν φυτό εξωτερικού χώρου είτε σαν φυτό εσωτερικού χώρου.

Πότισμα: Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό, με εξαίρεση τους καλοκαιρινούς μήνες που μπορείτε να αυξήσετε το πότισμά του.

Αν το σπαράγγι το τοποθετήσουμε σε εσωτερικό χώρο είναι απαραίτητο το ψέκασμα του φυλλώματος τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με νερό για να διατηρείτε η υγρασία και να αποφεύγεται η ξήρανση του.

Λίπανση: Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία. Καλό είναι να γίνεται εφαρμογή ενός σκευάσματος σε υγρή μορφή για άμεσα αποτελέσματα στις αρχές της άνοιξης και στο τέλος του καλοκαιριού.

Κλάδεμα: Χρειάζεται συχνά κλαδέματα διαμόρφωσης για τη διατήρηση του επιθυμητού μεγέθους και σχήματος.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.