Κρότων ένα εντυπωσιακό φυλλώδες εσωτερικού χώρου!

Foliage, Leaves, Variegated, Shrub

Περιγραφή

Ο Κρότωνας (Codaieum variegatum) είναι πολυετές φυτό εσωτερικού χώρου. Τα φύλλα του είναι εντυπωσιακά διότι διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων όπως κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ και πράσινο. Φυτό με πλούσιο, παχύ, δερματώδες φύλλωμα με λαμπερά κοκκινοκίτρινα χρώματα. Προέρχεται από την Κεϋλάνη.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Κρότωνας-2.jpg

Φροντίδα

➢ Τοποθεσία: Θεωρείται φυτό εσωτερικού χώρου. Να αποφεύγονται οι θέσεις με απευθείας έκθεση στον ήλιο και τους ψυχρούς ανέμους.


➢ Έδαφος: Χρειάζεται υπόστρωμα μέτριας συνεκτικότητας με καλή αποστράγγιση και πλούσιο σε οργανική ύλη. Καλό είναι να μεταφυτεύεται ανά 2 χρόνια.

➢ Πότισμα: Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ποσότητα νερού. Πριν από κάθε πότισμα ελέγχετε πρώτα την υγρασία του χώματος και αν είναι στεγνό τότε ποτίζετε. Αποφύγετε να παραμένει νερό στο πιάτο της γλάστρας.

➢ Λίπανση: Χρειάζεται λίπασμα κατάλληλο για φυλλώδη φυτά μία φορά το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Tip 1: Ο ψεκασμός των φύλλων με νερό διατηρεί την υγρασία του φυτού.

Tip 2: Ιδανικό είναι το συχνό σκούπισμα των φύλλων με ένα νωπό πανί ώστε να καθαρίζονται από τη σκόνη. Ακόμα, βοηθά το φυτό να αναπνέει καλύτερα και να παρουσιάζει ανάπτυξη.

Χρήσεις

Ο κρότωνας είναι φυτό εσωτερικού χώρου, προτιμά φωτεινές θέσεις με έμμεσο φως και με μεγάλη σχετική υγρασία. Να αποφεύγονται οι σκιερές θέσεις διότι θα παραμείνει το πράσινο χρώμα στο φύλλωμα του. Η ιδανική θερμοκρασία ανάπτυξης είναι 19 – 25 °C ενώ σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χάνει την ευρωστία του.

Εχθροί και ασθένειες

Οι κυριότεροι εχθροί του Κρότωνα είναι η κόκκινη αράχνη, τα κοκκοειδή και ο βοτρύτης.

Προσοχή!!!

Ο κρότωνας αποτελεί φυτό επικίνδυνο για σκύλους και για γάτες. Σε περίπτωση κατάποσης των φύλλων θα προκαλέσει καυστικό ερεθισμό στο στόμα, ενώ κατάποση μεγαλύτερης ποσότητας θα οδηγήσει σε ναυτία και στομαχικές διαταραχές.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.