Κρυπτομέρια μια εντυπωσιακή μπάλα για τον κήπο!

Περιγραφή του φυτού

Η Κρυπτομέρια (Cryptomeria japonica “Globosa Nana”) είναι ένα αειθαλές θαμνώδες κωνοφόρο με στρογγυλό σχήμα. Το ύψος της μπορεί να φτάσει μέγεθος μέχρι και το 1 μ., με βελονοειδές πράσινο φύλλωμα που γίνεται καφέ το χειμώνα.

Φροντίδα του φυτού

Συνθήκες ανάπτυξης

Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις αλλά αντέχει και στην ημισκιά. Επίσης, παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αρκεί να έχει ικανοποιητική υγρασία. Προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τύπους εδαφών, χωρίς συγκεκριμένη οξύτητα αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση.

Πότισμα

Χρειάζεται μέτριο πότισμα περίπου 2 φορές την εβδομάδα. Αλλά χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες νερού ανά 2-3 μέρες κυρίως μέχρι να εγκατασταθεί σε έναν κήπο ή σε περιόδους με έντονη ξηρασία.

Λίπανση

Λίπανση με ένα πλήρες κοκκώδες σκεύασμα μία φορά στην αρχή της άνοιξης και μία στο τέλος του φθινοπώρου για τη διατήρηση της ευρρωστίας και βελτίωση της ανάπτυξης της.

Κλάδεμα

Χρειάζεται κλάδεμα ώστε να διατηρείται το σχήμα και η συμπαγής εμφάνιση της κόμη. Καλό είναι να γίνεται ένα στις αρχές της άνοιξης και ένα στις αρχές του φθινοπώρου.

Χρήση του φυτού

Είναι ιδανική επιλογή για παρτέρια, χαμηλές μπορντούρες και βραχόκηπους. 

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.