Κυπαρίσσι Αριζόνα

Περιγραφή

Το κυπαρίσσι Αριζόνα (Cupressus Arizonica) είναι ένα κωνοφόρο αειθαλές, με τελικό ύψος 10-15m. Η κόμη του είναι κωνική. Έχει εντυπωσιακό μπλε-πράσινο φύλλωμά. Τα φύλλα είναι λεπιοειδή, πυκνά και πιεσμένα πάνω στα κλαδιά. Είναι μόνοικο είδος και φέρει αρσενικούς και θηλυκούς ιούλους στα άκρα των βραχυκλαδίων. Η άνθηση παρατηρείται από Ιανουάριο έως Απρίλιο. Τα φύλλα του είναι λεπιοειδή, τριγωνικά, σταυροειδώς αντίθετα. Ο καρπός του είναι στρόβιλος σφαιρικός στην αρχή είναι καστανός και στη συνέχεια σταχτογαλανός.

Προέρχεται από την Αριζόνα της Βόριας Αμερικής και εξαπλώνεται έως το Μεξικό.

Φροντίδα

Αντέχει στην ατμοσφαιρική ρύπανση, στο λίγο νερό όταν είναι μεγάλο και μπορεί να φυτευτεί σε άγονα και βραχώδη εδάφη. Είναι μόνοικο είδος και φέρει αρσενικούς και θηλυκούς ιούλους στα άκρα των βραχυκλαδίων. Η άνθηση παρατηρείται από Ιανουάριο έως Απρίλιο. Ευδοκιμεί σε μέρη με ήπιο χειμώνα και δεν ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα με θερμοκρασίες χαμηλότερες των -18οC. Αντέχει τη θερινή ξηρασία.

Χρήσεις

Ιδανικό για δημιουργία ψηλών φραχτών. Συνδιάζεται με τα άλλα κωνοφόρα για περιφράξεις και δενδροστοιχίες. Εχει σχετικά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης (40-50 cm το χρόνο). Οι φυτεύσεις γίνονται ανά 1 μέτρο. Είναι ανθεκτικό στους μύκητες.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.