Παχύρα, το “δέντρο του χρήματος”!

Money Tree against a Grey Background Portrait Shot of a Money Tree against a Grey Background pachira stock pictures, royalty-free photos & images

Η Παχύρα (Pachira Aquatica), γνωστή και ως “το δέντρο του χρήματος” (Money Tree) ή Καστανιά της Γουιάνας είναι ένα αειθαλές, ανθεκτικό δέντρο εσωτερικού χώρου. Προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Στο φυσικό της περιβάλλον το ύψος της ξεπερνά τα 10 μέτρα και δημιουργεί λευκά εντυπωσιακά άνθη. Αναφέρεται και ως κάστανο της Γουιάνας διότι δίνει χαρακτηριστικούς εδώδιμους καρπούς που η γεύση τους θυμίζει κάστανο. Στους εσωτερικούς χώρους δεν εμφανίζονται καρποί καθώς στη φύση η επικονίαση γίνεται με τη βοήθεια των νυχτερίδων.

Περιγραφή

Τα φύλλα της είναι παλαμοειδή με βαθυπράσινο χρώμα και αποτελούνται από πέντε λογχοειδή φυλλάρια το καθένα. Καθώς αναπτύσσεται, οι νέοι κι εύκαμπτοι κορμοί της πλέκονται σαν πλεξούδα πριν γίνουν ξυλώδεις. Διατίθεται στην αγορά συνήθως με 3 έως 5 κορμούς.

Money tree - Pachira Aquatica in a modern home Natural home decor with money tree in bedroom pachira stock pictures, royalty-free photos & images

Φροντίδα

Θέση:

Προτιμά το έμμεσο ηλιακό φως καθώς αν εκτεθεί απευθείας στον ήλιο θα προκληθούν εγκαύματα στα φύλλα της. Επίσης ευδοκιμεί σε θέσεις απαλλαγμένες από ρεύματα αέρα και κλιματιστικού.

Πότισμα:

Το πότισμά της πρέπει να γίνεται με μέτρια συχνότητα, ελέγχοντας πρώτα αν το χώμα στη γλάστρα είναι στεγνό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να ψεκάζονται τα φύλλα με νερό για να διατηρείται η υγρασία και να αποφεύγεται η ξήρανση τους.

Χώμα:

Χρειάζεται χώμα με καλή αποστράγγιση καθώς χρησιμοποιώντας βαριά κι αργιλώδη χώματα υπάρχει κίνδυνος σήψης των ριζών.

Λίπανση:

Η λίπανση του γίνεται μια φορά το μήνα κατά την περίοδο φθινόπωρο με άνοιξη. Με αποτέλεσμα να διατηρείται το φύλλωμά της πλούσιο και εύρωστο. Ιδανικό σκεύασμα είναι το υδατοδιαλυτό λίπασμα για πράσινα φυτά.

Woman relocates pachira aquatica A woman relocates pachira aquatica plant at home pachira stock pictures, royalty-free photos & images

Ασθένειες και εχθροί

Η παχύρα προσβάλλεται από κοκκοειδή. Για την αντιμετώπισή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φυτοπροστατευτικό σκεύασμα που θα σας προτείνει γεωπόνος.

Money Tree Wealth and Retirement Savings Concept Money tree wealth and retirement concept with copy space pachira aquatica stock pictures, royalty-free photos & images

Tip:

Θεωρείται ότι η περιουσία παγιδεύεται ανάμεσα στις πτυχώσεις των πλεγμένων κορμών της. Τα πέντε φύλλα σε κάθε μίσχο αντιπροσωπεύουν τα πέντε στοιχεία της φύσης, τη γη, το νερό, τη φωτιά, τον άνεμο και το μέταλλο.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.