5 φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στο σπίτι…σε νερό!

17172215-c0d6-458f-ad13-13b08332d127

Τα βότανα έχουν φαρμακευτικές, χαλαρωτικές και μαγειρικές ιδιότητες και είναι υπέροχο αν μπορούμε να τα έχουμε σε όλη τη διάρκεια του έτους μέσα στο σπίτι μας.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένας τρόπος που μπορούμε να το καταφέρουμε και να αναπτυχθούν ορισμένα βότανα στην κουζίνα μας. Μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε μέσα σε νερό!

Κόβουμε μερικά μοσχεύματα από βότανα και τα τοποθετούμε μέσα σε γυάλινες φιάλες, μπουκάλια ή βάζα με καθαρό νερό. Το νερό δεν πρέπει να είναι χλωριωμένο. Πριν τα τοποθετήσετε αφαιρέστε τα κάτω φύλλα καθώς αν είναι μέσα στο νερό μπορούν να σαπίσουν.

Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά μπουκάλια ή βάψτε και τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί γύρω από το μπουκάλι καθώς οι ρίζες δεν πρέπει να εκτίθενται στο φως.

Το σκοτάδι θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την ανάπτυξη φυκών στο μπουκάλι και στη ρίζα.

Τα δοχεία με στενό στόμα υποστηρίζουν τα μοσχεύματα και τα διατηρούν όρθια. Ωστόσο, αποφύγετε τις στενές ή σφιχτά τοποθετημένες, καθώς το στόμιο του δοχείου πρέπει να υποστηρίζει μια ελεύθερη μετάβαση αέρα για να μπορούν οι ρίζες να αναπνεύσουν.

Μπορείτε να αλλάξετε το νερό μια φορά την εβδομάδα.

Για να τονωθεί η ριζοβολία τους, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποια σκόνη ορμόνης.

0ed96c72-ea20-4070-b0cb-8681fb1d51cb

Εδώ είναι κάποια βότανα που μπορείτε να αναπτύξετε στο νερό:

Φασκόμηλο – Θα πρέπει να πάρετε κάποια αφέψημα φασκόμηλου την άνοιξη και να τα τοποθετήσετε στο νερό. Τοποθετήστε το βότανο σε ένα φωτεινό σημείο σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος καθώς είναι επιρρεπές στο μούχλα.

Μέντα – Είναι από τα ευκολότερα βότανα που μπορείτε να αναπτύξετε, απλά βάλτε μερικά φρέσκα μοσχεύματα στο νερό.

Βασιλικός – Αυτό το βότανο αναπτύσσεται εύκολα στο νερό. Τοποθετήστε τα μοσχεύματα στο νερό πριν αρχίσουν να ανθίζουν και τοποθετήστε το δοχείο σε ηλιόλουστο μέρος.

Δυόσμος – Βάλτε μερικά φρέσκα μοσχεύματα στο νερό.

Στέβια – Μπορείτε να προσθέσετε τη στέβια σε ορισμένα ποτά και τσάγια. Τοποθετήστε κάποια κομμάτια στέβιας από αναπτυσσόμενους κλάδους σε ένα δοχείο γεμάτο νερό και κρατήστε το σε ένα ηλιόλουστο και ζεστό μέρος.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.