Χρήση των πεσμένων φύλλων

6d5329de-f933-4110-a016-4e9b0f7109a7

Η κάλυψη με χορτολίπασμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα πεσμένα φύλλα. Η χορτολίπανση με φύλλα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όπως είναι εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, καθώς και βελτίωση στην ποιότητα και την εμφάνιση του γκαζόν σας.

Ακολουθεί ένας κατάλογος με τα πλεονεκτήματα της χορτολίπανσης:

–Μετατροπή των υπολειμμάτων σε θρεπτικά συστατικά, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για λίπανση

–Βελτιωμένη μικροζωή

–Αυξημένη στρώση χούμου

–Δεν υπάρχει ανάγκη για τη διάθεση ή τη λιπασματοποίηση των υπολειμμάτων και έτσι δεν επιβαρύνονται επιπλέον οι ήδη υπερφορτωμένοι χώροι υγειονομικής ταφής.

3df0240b-eebc-42dc-9add-a27da170ac23

Στη μέθοδο χορτολίπανσης με φύλλα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα φυσώντας τα φύλλα που πέφτουν σε φράκτες, παρτέρια και μονοπάτια επάνω σε ανοιχτές επιφάνειες με γρασίδι. Στη συνέχεια μπορείτε να τα ψιλοκόψετε χρησιμοποιώντας επικαθήμενο χλοοκοπτικό με μονάδα κοπής χορτολιπάσματος.

Χορτολίπανση πρέπει να διεξάγεται όταν υπάρχει ενεργή μικροζωή στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία στην επιφανειακή στρώση του εδάφους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 βαθμοί Κελσίου. Εάν καλύπτετε τακτικά με χορτολίπασμα το γκαζόν τις περιόδους που αυτό δεν αναπτύσσεται, όπως είναι για παράδειγμα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες ή στα τέλη του φθινοπώρου, εφόσον ζείτε σε περιοχή όπου υπάρχει εναλλαγή εποχών, το ποσοστό αποσύνθεσης θα είναι ελάχιστο έως και μηδενικό. Συνεπώς θα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος δημιουργίας ξερών χόρτων.

de515835-dd7e-4290-9bae-21020d4441dd
Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.